Posestvo Grad Prestranek

Posestvo Grad Prestranek ima s svojimi 300 hektarji veliko naravnih danosti, ki omogočajo prijetno druženje v neokrnjeni naravi, kljub bližini mesta (5 km iz Postojne).

Na posestvu se nahaja grad Prestranek (iz 16. stoletja). Avstrijski cesar Karel VI. je grad s posestvom kupil v 18. stoletju in ga priključil kobilarni Lipica. Tradicija vzreje konj in s konji povezanih dejavnosti se nadaljuje še danes.

Na posestvu Grad Prestranek vam lahko ponudimo doživetje narave s konjskega hrbta – terensko jahanje. Lahko izbirate med  jahanjem na islandskih ali velikih konjih.

Imamo tudi 6 lično opremljenih apartmajev kategorije 2*, v katerem je na voljo tudi kuhinjska niša in kopalnica.

Gostilnica »Na Gradu« Vam postreže s številnimi hišnimi specialitetami iz bio govejega mesa Angus vzrejenega na posestvu in lokalnimi dobrotami.

Ker sprejmemo do 65 oseb so prostori primerni za zaključene družbe, praznovanje rojstnega dne ter razna poslovna srečanja. V samem objektu se nahaja tudi sejna soba, ki sprejme do 30 oseb in je primerna za razna srečanja in predstavitve.

V sklopu se nahajajo tri ekološke kmetije (reja krav dojilj nemškega črnega Angusa, pridelava ekološkega mleka in pridelava ekoloških žit).

Turistični del dopolnjuje čreda Islandskih konj namenjenih učnim uram jahanja, izvajanju turističnih programov in terenskemu jahanju. Na posestvu organiziramo enodnevne ali večdnevne programe za vrtce in šole, tedenske počitnice za otroke in za družine z otroki, ter strokovno vodene ekskurzije za skupine. Na Posestvu prirejamo počitniške jahalne tabore ter počitniško dnevno varstvo z jahanjem, ki jih izvajamo v času zimskih, prvomajskih, poletnih ter jesenskih počitnic.

V okviru dejavnosti nudijo za skupine predstavitev in ogled Gradu Prestranek ter črede konj pasme islandski pony, ogled ekološke kmetije Prestranek, ki se ukvarja s pridelavo ekološkega mleka, ogled goveje mesne pasme Nemški črni Angus, ki je na prostem vse dni v letu, v neposredni bližini gradu pa nudijo tudi ogled zeliščnega vrta, predstavitev zelišč in medenih izdelkov.

Pri nas lahko kupite poleg bonov za vse naše storitve tudi medene izdelke in ekološko pridelano moko(rženo, pirino in pšenično) na posestvu Grad Prestranek. Moka je bila mleta v mlinu na kamen, tako kot se je to delalo včasih.

Po dogovoru organiziramo in vodimo celodnevne izlete ter Vam regijo in znamenitosti pobližje predstavimo.

WP_20140406_005

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

VITUM D.O.O.

Grobišče 32
6258 Prestranek

info@gradprestranek.si

www.gradprestranek.si