Zgodba o ribah Delamaris
Že od nekdaj so si ljudje prizadevali ohranjati trajnost živil in tako premostiti časovna obdobja in razdalje. Jedi so solili, sušili, dimili in vlagali. V letu 1809 so razpisali nagrado osebi, ki reši še problem prevoza zalog hrane in rodil se je prvi izum: hermetično zaprtje v steklenki ter nato še v pločevinki. Zgodba Delamaris se začne že v letu 1879, ko je bilo ustanovljeno prvo podjetje za predelavo rib na slovenski obali. Ribe so ročno čistili, jih kuhali, cvrli ter pražili, marinirali in jih polagali v škatlice ter zalili z olivnim oljem. Škatlice so ročno zaprli in pasterizirali v vreli vodi, hladili, etiketirali, spravljali v zaboje in skladiščili. Zaposleni specialni preiskuševalci so zagotavljali zrelost in kakovost slanih rib, filetov in paštet. Njihova kakovost je bila vedno najboljša. Leta 2009 se je družba pridružila Pivki in leta 2014 preselila v novozgrajeno stavbo na Kal pri Pivki.
Bogastvo zgodb in okusov ter tradicija priprave rib in ribjih izdelkov se s pridnimi rokami in ljubeznijo do priprave hrane ohranja z vsakim dnem znova. Delamaris ostaja pojem vrhunske kakovosti in zgodba zdravih in naravnih ribjih izdelkov, ki je poznana širom po svetu.
Delamaris d.o.o.
Kal 1, SI-6257 PIVKA
E-pošta: info@delamaris.si
Tel.: +386 5 70 31 111
Spletna stran: www.delamaris.eu