Ponudba za skupine

Načrtujete prijeten skupinski izlet, pa še ne veste, kateri kotiček naše dežele bi obiskali tokrat? Vabljeni v Park vojaške zgodovine na doživet sprehod skozi preteklost! Največji muzejski kompleks v Sloveniji ponuja na ogled vse od kamenodobnega loka do izjemne zbirke tankov in vojaških letal ter celo nemško vojaško lokomotivo iz II. svetovne vojne. Dragoceni primerki vojaške in tehnične zapuščine vas bodo vodili skozi prikaz nekaterih najpomembnejših mejnikov druge polovice 20. stoletja vse do prelomnega obdobja rojstva naše države. Z obiskom notranjosti podmornice pa se vam bo odstrl še vpogled v večini nepoznan skrivnostni svet življenja in dela pod morsko gladino.

Muzejsko izkušnjo zaključenih skupin bo celostno zaokrožila poučna vodnikova razlaga, začinjena z marsikatero zanimivo zgodbo iz konteksta muzejskih eksponatov.

Kot sodobno muzejsko središče Park vojaške zgodovine ponuja še mnogo več – muzejsko restavracijo, dobro založeno muzejsko trgovino, pohodnikom pa so na voljo tudi številne pohodne in sprehajalne poti.

Za najavljene skupine večje od 15 oseb je obisk mogoč skozi vse leto. Zaključene skupine si ob predhodni rezervaciji muzejske zbirke in razstave ogledajo v spremstvu vodnika. Vodenje po muzeju traja okvirno dve uri, a se lahko časovni okvir vodenja prilagodi glede na povpraševanje skupine. Za organizirane skupine se upošteva tudi skupinski popust pri nakupu vstopnic, s katerim je obisk še ugodnejši. 

V kolikor se boste na Pivškem zadržali dlje pa vas vabimo, da ponudbo raziščete v katalogu Dobrodošli na Pivškem – ponudba za organizirane skupine.