Občino Pivka in Park vojaške zgodovine danes obiskala ukrajinski in japonski veleposlanik

8.oktober 2018

Dopoldne je na obisk Občine Pivka prišel ukrajinski ambasador Mykhailo F. Brodovych. Veleposlanika je spremljal prvi sekretar veleposlaništva g. Andrii Borodenkov, na občini pa sta ga poleg župana Roberta Smrdelja sprejela še direktorica občinske uprave Mihaela Smrdel in direktor Zavoda za turizem Janko Boštjančič.

V okviru pogovorov so se iskale možnosti kulturnega, predvsem pa gospodarskega sodelovanja. Veleposlanik si je po končanih pogovorih z zanimanjem ogledal Park vojaške zgodovine. Izrazil je svoje veliko začudenje nad velikostjo muzeja ter kvaliteto muzejske predstavitve ter tudi svojo pripravljenost za posredovanje pri vzpostavljanju povezav s sorodnimi institucijami v Ukrajini.

Popoldne pa je na obisk v Park vojaške zgodovine prišel japonski veleposlanik g. Keiji Fukuda v spremstvu prvega sekretarja veleposlaništva g. Yoshiaki Makino. Obisk veleposlanika je gostil državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Aleš Cantarutti.  V Parku sta jih sprejela župan Robert Smrdelj in direktor Zavoda za turizem Janko Boštjančič. Veleposlanik je pokazal veliko zanimanje za muzejsko predstavitev, zlasti pa ga je zanimala podmornica. Veleposlanik, ki bo v kratkem zapustil Slovenijo, je obljubil, da bo svojemu nasledniku toplo priporočil, naj čim prej obišče Pivko in si ogleda Park vojaške zgodovine, posebej še razstavo o rojstvu slovenske države.