Nova donacija Parku vojaške zgodovine

2.marec 2023

Park vojaške zgodovine sta v sredo, 1. marca, obiskala predsednik Hrvaškega društva zbirateljev militarij (Hrvatskog društva kolekcionara militarija) g. Damir Batistič in njegov podpredsednik g. Čestimir Komarek. V pogovoru z vodstvom Parka je beseda tekla o možnosti sodelovanja v prihodnje, zlasti z vidika vse večje odprtosti slovensko-hrvaške meje.

Ob tej priložnosti je g. Čestimir Komarek Parku podaril dioramo, ki prikazuje utrinek iz vojnega dogajanja na severnoafriškem bojišču v drugi svetovni vojni. Gospod Komarek se je za donacijo odločil ob lanskem obisku Mednarodnega festivala miniatur Svet v malem 2022, ko je bil navdušen tako nad dogajanjem kot samim muzejem. Ob zaključku obiska je g. Damir Batistić podaril tudi izvod publikacije Dometi, ki jo je leta 2022 izdala Hrvaška matica v Reki, posvečena pa je bila 30. obletnici začetka vojne na Hrvaškem.

Direktor Parka mag. Janko Boštjančič se je gostoma zahvalil za donaciji, ki sta svojevrsten dokaz prepoznavnosti Parka tudi v sosednjih državah.