Večji dogodki v letu 2019

KDAJ: 1. januar 2018 - 30. junija 2019
URA: 0:00

PODMORNIČARSKI VIKEND

13. in 14. april 2019

Podmorničarski vikend je vsakoletni spomladanski tematski vikend, s katerim v Parku vojaške zgodovine vsako leto obeležujejo obletnico prihoda podmornice P-913 Zeta. Prireditev poteka v sodelovanju z nekdanjimi podmorničarji iz Društva Podmorničar, ki ob tej priložnosti obiskovalce popeljejo v notranjost podmornice in jim razkrivajo skrivnostni svet življenja in dela pod morsko gladino.

 

POHOD PO KROŽNI POTI VOJAŠKE ZGODOVINE

19. maj 2019

Pohod po Krožni poti vojaške zgodovine je športno-rekreacijski dogodek z vojaškozgodovinsko vsebino, ki ga v Parku vojaške zgodovine organizirajo dvakrat letno, spomladi in jeseni. Udeleženci dogodka se v 4-urnem pohodu po 15 km dolgi Krožni poti vojaške zgodovine izpred Parka vojaške zgodovine najprej vzpnejo do hriba Primož, kjer si ogledajo podzemno utrdbo Alpskega zidu. Naslednji postanek je na vrhu Šilentabra, na katerem je nekdaj stal največji utrdbeni sistem na Slovenskem. Sledi spust v dolino in okrepčilo na turistični kmetiji Pri Andrejevih ter povratek v Park vojaške zgodovine.

 

TANKOVSKI VIKEND

25. in 26. maj 2019

Tankovski vikend je vsakoletni spomladanski tematski vikend, s katerim v Parku vojaške zgodovine poskrbijo za pestro predsezonsko dogajanje. V okviru prireditve so organizirane demonstracijske vožnje vozil voznega dela zbirke Parka vojaške zgodovine, kjer lahko obiskovalci prisostvujejo prikazu moči in mobilnosti vojaške oklepne tehnike.

 

POLETNA MUZEJSKA NOČ

15. junij 2019

V okviru vseslovenskega promocijskega dogodka Poletna muzejska noč Park vojaške zgodovine obiskovalcem v popoldanskih in večernih urah omogoči brezplačen obisk zbirk in razstav. Poletno muzejsko noč v Parku vojaške zgodovine vsako leto spremlja tudi pester program dogajanja.

 

FESTIVAL VOJAŠKE ZGODOVINE

13.–15. september 2019

Festival vojaške zgodovine je največja prireditev v Parku vojaške zgodovine, ki vsako leto že tradicionalno poteka na tretji vikend v septembru. V okviru prireditve so za obiskovalce najbolj atraktivni ponazoritev vojaškega spopada, prikaz življenja v različnih vojaških taborih in demonstracijske vožnje oklepnih vozil. Program Festivala vojaške zgodovine dopolnjujejo tudi otvoritve novih razstav, zanimiva predavanja, vodenja po razstavah in druge zanimive vsebine.

 

JAVNI ZAVOD ZA UPRAVLJANJE DEDIŠČINE IN TURIZEM PIVKA

PARK VOJAŠKE ZGODOVINE PIVKA

Kolodvorska cesta 51

6257 Pivka

+386 (0)31 775 002

info@parkvojaskezgodovine.si