V Parku vojaške zgodovine na obisku medarodna delegacija vojaških atašejev

5.junij 2019

Park vojaške zgodovine je v torek, 4. junija, v okviru diplomatskega obiska v Sloveniji obiskala mednarodna delegacija vojaških atašejev v spremstvu domačih gostiteljev z Ministrstva za obrambo Republike Slovenije. Visokega srečanja najvišjih vojaških diplomatskih predstavnikov v osrednjem vojaškem muzejskem kompleksu pri nas so se udeležili vojaški atašeji iz 19 držav z vsega sveta, in sicer iz Francije, Avstrije, Nemčije, Madžarske, Poljske, Švice, Slovaške, Nizozemske, Španije, Anglije, Romunije, Srbije, Rusije, Ukrajine, Azerbajdžana, Turčije, Irana, Brazilije in ZDA.

V Parku vojaške zgodovine sta delegacijo sprejela direktor Parka mag. Janko Boštjančič in župan Občine Pivka Robert Smrdelj, ki sta visokim gostom najprej predstavila razvojno pot samega projekta v njegov današnji obseg, muzejsko ponudbo ter načrte in vizijo za nadaljnji razvoj Parka, po uvodnem sprejemu pa so se podali še na ogled muzejskih zbirk in razstav. Pomembne goste sta še posebej navdušila podmornica P-913 Zeta, ki so si jo z zanimanjem ogledali tudi v njeni notranjosti, in simulator letenja z letalom MiG-21 kot dragocen doprinos k muzejski doživljajski ponudbi. Ogled so zaokrožili v depojskem kompleksu treh nacionalnih muzejev – Muzeja novejše zgodovine Slovenije, Tehniškega muzeja Slovenije in Narodnega muzeja Slovenije, kjer so se seznanili tudi z zbirkami in delovanjem depojskega objekta.  

Svoje vtise ob obisku so strnili z vpisom v knjigo častnih gostov, v kateri so Parku vojaške zgodovine izrazili vse pohvale za uspešno delo na področju predstavljanja in promocije vojaškozgodovinske in tehnične dediščine.