Spletna trgovina

The Collapse of Yugoslavia 1991 – 99

15,00 

Dostopen ilustriran uvod v brutalni konflikt na območju nekdanje Jugoslavije, eno največjih, a hkrati najmanj razumljenih tragedij 20. stoletja.

Leta 1991 se je etnično raznolika in mirna evropska regija na začudenje mednarodnih opazovalcev skoraj čez noč sprevrgla v nasilje, brezpravje, zagrizeno sovraštvo in kaos. Skupnosti so se razdelile glede na etnično in versko pripadnost, spopadi, ki so sledili, pa so bili zelo osebni in so povzročili grozljivo brutalnost, posilstva, mučenje in genocid, v katerih je umrlo na tisoče ljudi. Alastair Finlan v novi izdaji na podlagi najnovejših raziskav preučuje notranje pretrese v nekdanji Jugoslaviji in njihove mednarodne posledice, vključno z neuspehom Vance-Owenovega načrta, prvo uporabo Nata v boju in pri uveljavljanju miru ter vojno na Kosovu, ki je ZN niso sankcionirali, vendar so jo vodile Natove sile, da bi preprečile etnično čiščenje v regiji. 

Posodobljena in revidirana knjiga s posebej naročenimi barvnimi zemljevidi in povsem novimi slikami je jedrnat pregled tragičnega spopada v nekdanji Jugoslaviji in njegovih pomembnih posledic.

Ni na zalogi

Opis

Avtor: Alastair Finlan

Jezik: angleščina

144 strani

mehka vezava