Skupina Sabaton razkrila končni seznam muzejev za svetovno premiero dokumentarno-animiranega filma “Vojna, ki bo končala vse vojne”

31.oktober 2023

Švedska heavy metal skupina Sabaton in več kot 120 muzejev po vsem svetu so se združili za najbolj pričakovani muzejski dogodek leta – globalno premiero dokumentarno-animiranega filma “Vojna, ki bo končala vse vojne”, ki se začne ta teden.

Ta edinstvena svetovna premiera spada pod dobrodelni projekt skupine Sabatona “Zgodovina rocka”, razvit z namenom, da bi muzejem po vsem svetu pomagal povečati njihovo prepoznavnost in jih predstaviti novi, še neuveljavljeni publiki oboževalcev Sabatona in ljubiteljev zgodovine.

Končni seznam udeležencev v filmu “Vojna, ki bo končala vse vojne,” vključuje širok nabor muzejev, predvsem vojaških muzejev, ki zajemajo 29 držav. Sodelovanje je dokaz zavezanosti skupine k zagotavljanju globoke in izobraževalne izkušnje za svoje oboževalce in ljubitelje zgodovine po vsem svetu.

“Vojna, ki bo končala vse vojne” se bo predvajal globalno od 4. do 19. novembra 2023, zajemajoč dva tedna okoli zgodovinskega datuma premirja (11. novembra). Letos obeležujemo 105. obletnico tega spominskega dne.

V Parku vojaške zgodovine bo razprodana premiera filma v soboto, 4. novembra, ob 17. uri med muzejskimi eksponati v Parku vojaške zgodovine. Obiskovalcem bo projekcija na voljo še od 5. do 19. novembra 2023 in sicer od ponedeljka do petka vsak dan ob 12. uri, ob sobotah in nedeljah pa ob 11. in 14. uri.

Film bo podnaslovljen v slovenskem jeziku, primeren pa je za starejše najstnike in odraslo publiko.

Več informacij o filmu in projekcijah je dostopnih na povezavi

Poleg delitve končnega seznama udeležencev, je skupina  izrazila svoje navdušenje, pred bližajočo svetovno premiero. Basist in menedžer skupine, Pär Sundström, je komentiral: “Z veseljem pričakujemo, da bomo delili »Vojno, ki naj bi končala vse vojne« s svojimi oboževalci in vsemi, ki cenijo zgodovino, in komaj čakamo, da ga predstavimo svetu in vidimo, kakšen bo odziv! Upamo, da bodo iz tega izšle pozitivne stvari in da bodo muzeji imeli koristi od tega doslej še neizvedenega projekta.”

Za več informacij o skupini Sabaton in projektu “Zgodovina rocka” si oglejte nedavni intervju s Pärjem Sundströmom v Nacionalnem muzeju in spominskem parku prve svetovne vojne.