Še ena uspešna sezona v Parku vojaške zgodovine

8.september 2017

V Parku vojaške zgodovine beležimo še eno uspešno leto. Podobno kot v zadnjih nekaj letih po obnovi in širitvi muzejskega kompleksa sta tudi letošnjo prvo polovico leta zaznamovala porast obiska in povečano povpraševanje obiskovalcev. Muzejske zbirke in razstave si je namreč v letošnjem letu doslej ogledalo že blizu 30.000 obiskovalcev, kar je skoraj 15 % več kot v preteklem letu.

Podoben trend rasti v obisku se kaže tudi v poletnih mesecih. V času osrednje turistične sezone je od začetka junija do konca avgusta na ogled prišlo skoraj 16.000 obiskovalcev oziroma ponovno skoraj 15 % več kot lani. V počitniških mesecih predstavljajo pomemben delež tuji gosti, ki se vse pogosteje odločajo za postanek v Parku vojaške zgodovine. Med letošnjo poletno sezono tako tuji obiskovalci predstavljajo kar skoraj polovico vseh obiskovalcev kompleksa. Poleg domačih obiskovalcev se na ogledu Parka vojaške zgodovine najpogosteje ustavljajo Nemci in Italijani, za njimi pa Čehi, Avstrijci, Hrvati, Nizozemci, Poljaki, Madžari in Belgijci.

Vse pogostejšim postankom tujih gostov v kompleksu in vedno večjemu obisku zagotovo botruje tudi izboljšana celostna ponudba Parka vojaške zgodovine. V sklopu obnove Parka je bilo namreč v kompleksu vzpostavljeno tudi postajališče za avtodome, s čimer smo še dodatno obogatili ponudbo za svoje obiskovalce, v letošnjem letu pa dosegamo najvišje število nočitev doslej. Med uporabniki postajališča prednjačijo predvsem tuji gostje, na njem pa je najpogosteje zaslediti vozila nemških, nizozemskih in britanskih registrskih tablic.