Predstavitev novega Fordovega Ranger Raptorja v Parku vojaške zgodovine

28.marec 2023

Med 22. in 25. marcem je v Parku vojaške zgodovine potekala slovenska predstavitev novega vozila Ford Ranger Raptor. Podjetje Ford Slovenija se je odločilo, da bo svoj nov poltovornjak, ki predstavlja že drugo generacijo Raptorjev, tokrat s pomembnimi izboljšavami in nadgradnjami, strokovni javnosti podrobneje razkrilo ravno v Pivki.

Park je zaradi vseh XXL eksponatov in bogate tehnične zbirke zagotovo zanimiva lokacija že sam po sebi, a izbiri lokacije je v resnici botroval terenski poligon Parka vojaške zgodovine, ki je vsem udeležencem omogočil ne le teoretičen, temveč tudi predvsem praktičen ogled zmogljivosti novega vozila.

Pod nadzorom vrhunskega inštruktorja Janeza Marolta in sodelavcev podjetja Ford so bile tako predstavljene osupljive tehnične zmogljivosti vozila. Te so potrdili tudi številni avtomobilski novinarji, zbralo se jih je več kot 40, ki so lahko tudi sami testirali, česa je vozilo zmožno.

Štiridnevni dogodek se je zaključil v soboto, 25. marca, ko so bili predstavitve deležni še člani AMZS-ja. Park in AMZS sodelujeta že vrsto let, tako imajo vsi člani Avto-moto zveze Slovenije 15-% popust pri nakupu vstopnice za osnovni ogled razstav in zbirk Parka. 

Podjetju Ford se zahvaljujemo za zaupanje, vsekakor pa upamo, da se jekleni mišičnjak še kdaj oglasi v Parku. Zagotovo bo v dobri družbi!