Park vojaške zgodovine obiskali tuji vojaški atašeji

29.marec 2023

Park vojaške zgodovine je v sredo, 29. marca, gostil redno letno srečanje tujih vojaških atašejev, akreditiranih v Republiki Sloveniji. Dvanajst tujih atašejev je Park obiskalo v spremstvu gostiteljev z Ministrstva za obrambo Republike Slovenije ter predstavnikov Grozda obrambne industrije Slovenije (GOIS).

 

Visokim gostom se je naprej predstavilo več slovenskih podjetji, ki delujejo na področju obrambe, varnosti in zaščite. Podjetja delujejo v sklopu gospodarskega interesnega združenja Grozd obrambne industrije Slovenije (GOIS). Atašejem so bili predstavljni produkti in storitve, ki jih podjetja ponujajo, med njimi tudi nekatere inovativne tehnološke rešitve. 

Te so lahko tuji atašeji spoznali tudi na produktnih stojnicah, srečanje pa je bilo namenjeno vzpostavljanju stikov, ki bodo v prihodnosti morebiti prinesli nove posle in priložnosti za slovenska podjetja.

Ob zaključku si je delagacija vojaških atašejev ogledala še muzejske zbirke in razstave s poudarkom na novih pridobitvah Parka. Ob tem so izrazili vse pohvale za uspešno delo na področju predstavljanja vojaškozgodovinske in tehnične dediščine.