Postajališče za avtodome ponovno odprto

18.maj 2020

V Parku vojaške zgodovine se po ponovnem zagonu muzeja in muzejske trgovine danes, v ponedeljek, 18. maja 2020, znotraj kompleksa znova odpira tudi postajališče za avtodome. Muzejsko postajališče za avtodome se je v okviru spremljevalne turistične ponudbe Parka vojaške zgodovine v zadnjih letih med domačimi in tujimi avtodomarji uveljavilo kot pomembna točka za postanek ter nočitev v regiji. Uporabnikom je na postajališču na voljo osem parkirišč za avtodome z zagotovljenim dostopom do vode in elektrike, brezplačnim Wi-Fi-jem ter možnostjo izpusta odpadne vode in fekalij.  

Postanek na postajališču za avtodome v Parku vojaške zgodovine je tudi odlična priložnost za ogled dragocene zbirke vojaške tehnične dediščine, ki jo gosti muzej. Za uporabnike postajališča za avtodome je obisk še ugodnejši, saj je v ceno nočitve zajet tudi brezplačen vstop v muzej za eno osebo, preostali potniki v avtodomu pa lahko še do konca maja pri nakupu vstopnice izkoristite 10-odstotni otvoritveni popust. 

Ljubitelje pohodništva in kolesarjenja vabijo na Pivškem k raziskovanju tudi številne pohodne in kolesarske poti. Ena bolj priljubljenih je Krožna pot vojaške zgodovine, ki povezuje Park vojaške zgodovine, podzemno utrdbo Alpskega zidu na Primožu, Šilentabor nad Zagorjem in turistično vas Narin. Krožna pot vojaške zgodovine je lani prejela priznanje v tekmovanju Naj pot 2019 kot ena najboljših tematskih pohodnih poti po Sloveniji. Pohod po njeni skoraj petnajst kilometrov dolgi trasi boste sklenili v okvirno štirih urah, pohodniki z manj časa ali kondicije pa se lahko odločite tudi samo za vzpon do Primoža ali Šilentabra.

Pivka poleg raznovrstne turistične ponudbe predstavlja s svojo strateško lego tudi izhodišče za odkrivanje drugih znamenitosti v regiji. Obiskovalci izlet v Park vojaške zgodovine pogosto združijo z obiskom Parka Škocjanske jame in Kobilarne Lipica. Kot del znamke Trio kraških znamenitosti vsi trije turistični ponudniki obiskovalcem nudimo tudi posebno ugodnost, in sicer ob ogledu ene izmed destinacij prejmete kupone za 25-odstotni popust za obisk preostalih dveh točk.

*Prosimo, da ob postanku na postajališču za avtodome spoštujete dogovorjene ukrepe in navodila zaposlenih za preprečevanje okužb.