Podmornica, simulator in muzejska restavracija od vikenda ponovno na voljo

20.maj 2020

S prihajajočim vikendom se v Parku vojaške zgodovine za obiskovalce ponovno odpirata podmornica in simulator letenja z letalom MiG-21, s čimer bo po umiritvi epidemioloških razmer v kompleksu znova zaživela muzejska doživljajska ponudba.

V notranjost podmornice se boste lahko podali skupaj z vodnikom v okviru dogovorjenih terminov, ki bodo organizirani vsak dan ob polnih urah med 11. in 15. uro. Z namenom zagotavljanja varnosti tako obiskovalcev kot zaposlenih bodo vodenja po notranjosti podmornice v posameznih terminih potekala za manjše zaključene skupine obiskovalcev, ki bodo muzej obiskali skupaj. Iz preventivnih razlogov bodo obiski podmornice prilagojeni, in sicer bodo vodenja v notranjosti deloma kombinirana z vodnikovo razlago ob podmornici.

Obisk muzeja boste lahko zaokrožili tudi s preizkusom na simulatorju letenja z letalom MiG-21, kjer lahko doživite prepričljivo izkušnjo letenja z nadzvočno hitrostjo! Simulator pri svojem delovanju uporablja tehnologijo virtualne resničnosti, ki uporabniku omogoči 360-stopinjski pregled nad kabino in okolico.

Zaradi omejenega števila razpoložljivih terminov obiskovalcem za oglede notranjosti podmornice in preizkus na simulatorju letenja prosimo za predhodno rezervacijo na tel. št. +386 (0)31 775 002 ali po e-pošti [email protected].

Obiskovalci lahko pri nakupu vstopnic za osnovni muzejski ogled še do konca meseca maja izkoristite 10-odstotni otvoritveni popust!

Svoja vrata v prihajajočem vikendu odpira tudi muzejska restavracija Kantina Pivka, ki bo odprta vsak dan med 10. in 16. uro, z izjemo torkov, ko bo zaprta.

*V skladu z veljavnimi ukrepi je tako kot v notranjih prostorih muzeja tudi v notranjosti podmornice in pri preizkusu na simulatorju letenja z letalom MiG-21 za obiskovalce obvezna uporaba zaščitne maske.

Vabljeni!