Poletni pohod po Krožni poti vojaške zgodovine z degustacijo lokalnih dobrot

23.avgust 2021

Vabljeni, da se v soboto, 28. avgusta 2021 udeležite pohoda po Krožni poti Parka vojaške zgodovine. Pot povezuje Park vojaške zgodovine, nekdanji vojaški poligon na Koti 110 in italijansko podzemno utrdbo na Primožu. S Primoža se pot spusti v dolino Dule, nato pa se vzpne do Šilentabra, nad vasjo Zagorje. S Šilentabra se pohod nadaljuje proti turistični vasi Narin, od tu pa nazaj v Park vojaške zgodovine.


NAVODILA:
Pohod je primeren za vse generacije. Pot vam bo vzela cca. 4 h. Na poti bodo postavljene okrepčevalne točke, kjer boste lahko degustirali lokalne dobrote. Tistim, ki si boste želeli ogledati tudi Park vojaške zgodovine bomo priznali 10% popust pri nakupu vstopnice.


Za ogled notranjosti podzemne utrdbe na Primožu imejte s seboj svetilke. Priporočamo pohodno obutev in obleko. Parkirate lahko na parkirišču Parka vojaške zgodovine. Pohod je na lastno odgovornost. V primeru dežja bo pohod prestavljen.


Pričetek: med 8.00 in 9.00 iz Parka vojaške zgodovine.
Trajanje pohoda: cca. 4-5h
Dolžina krožne poti: 14,5 km


Udeležba na pohodu je brezplačna. Pohod je delno financiran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru projekta “Kulinarična doživetja med Snežnikom in Nanosom”.