Park vojaške zgovovine na sejmu Alpe Adria

1.februar 2024

V sredo 1. 2. 2024 je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala otvoritev 34. Sejma Alpe-Adria, ki velja za največji turistični mednarodni sejem pri nas. Udeležili smo se ga v okviru turistične destinacije Zeleni kras – Green karst, skupaj s turističnimi organizacijami Visit Pivka, Visit Postojna, Visit Ilirska Bistrica, Zavodom Snežnik in Notranjskim regijskim parkom. 

Na sejmu se predstavlja več kot 350 turističnih ponudnikov iz 13 držav, ki predstavljajo širok nabor ponudbe s področja naravnega in kulturnega turizma ter možnosti preživljanja aktivnih počitnic. Živahno dogajanje na sejmu so spremljala tudi raznolika predavanja o dobrih praksah v turizmu, vključevanju novih tehnologij v turistično ponudbo  in potopisna predavanja o eksotičnih lokacijah. Predstavila so se tudi gastronomska podjetja in ponudniki kamping opreme, koles in električnih skuterjev.

Stojnica je predstavljala turistično ponudbo občine Pivka v kateri se odlikujejo Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, Dina Pivka – center o velikih zvereh in seveda Park vojaške zgodovine Pivka. Gostom sejma smo tako tekom dneva predstavljali bogate možnosti Pivke z okolico, kot so izkustvo kulturnega in naravnega turizma ter izletništva, ki vključuje muzejsko ponudbo, številne kolesarske in pohodniške poti. Gostje so bili tako raznoliki, kot tudi naša ponudba. Naše informacije smo predstavljali družinam, osnovnošolcem, srednješolcem, učiteljem, posameznikom, navdušencem nad zgodovino in naravno dediščino, tujim gostom in na sploh ljudem ki radi svoj čas preživijo v naravi.

Na sejmu Alpe Adria nas lahko obiščete do sobote 3. 2. 2024, na stojnici Zeleni kras na Gospodarskem razstavišču, kjer lahko zavrtite tudi naše kolo sreče in si zagotovite zanimive nagrade.