Park obiskal italijanski veleposlanik v Sloveniji  

16.oktober 2023

Park vojaške zgodovine je v nedeljo, 8. oktobra 2023, obiskal veleposlanik Italijanske republike v Republiki Sloveniji v spremstvu kolektiva sodelavcev italijanskega veleposlaništva. Delegacijo je sprejel direktor Parka mag. Janko Boštjančič in visokim gostom v sproščenem pogovoru orisal razvoj Parka vojaške zgodovine v sodobno muzejsko središče.

Skupina gostov se je zatem skupaj z italijanskim vodnikom in direktorjem Parka podala na Primož ter si ogledala tamkajšnjo podzemno utrdbo, ki velja za eno najmočnejših utrdb cele utrdbene linije Alpskega zidu.

Po kosilu v muzejski restavraciji Kantina se je skupina italijanskega veleposlaništva podala še na ogled razstav in zbirk Parka. Posebno navdušenje so pokazali ob obisku notranjosti podmornice in pa na simulatorju letenja z letalom MiG-21.

Veleposlanik Njegova Ekscelenca Carlo Campanile je ob koncu obiska svoje vtise strnil v Knjigi častnih gostov, po vrnitvi domov pa vodstvu Parka poslal tudi zahvalno pismo, kjer se je v imenu vseh udeležencev iskreno zahvalil za topel sprejem. Kot je zapisal, je vidna predanost Parka skrbi za ohranjanje krajev in spominov, ki so del skupne zgodovine obeh držav. Park vojaške zgodovine po njegovih besedah predstavlja pomembno točko območja in eno večjih turističnih znamenitosti v Sloveniji.