Na počitniški izlet z vlakom v Park vojaške zgodovine Pivka

5.avgust 2022

Vabljeni na doživet počitniški izlet z vlakom v Park vojaške zgodovine!

V sodelovanju s Slovenskimi železnicami smo za obiskovalce pripravili posebno ponudbo, v okviru katere si lahko še ugodneje ogledate bogato zbirko vojaške tehnične dediščine ter osrednjo muzejsko razstavo o prelomnem obdobju slovenskega osamosvajanja Pot v samostojnost.

Vsi obiskovalci, ki se na ogled Parka vojaške zgodovine do Pivke pripeljete z vlakom, namreč ob predložitvi veljavne vozovnice pridobite 15 % popusta pri nakupu vstopnice za osnovni muzejski ogled.

Od železniške postaje Pivka do Parka vojaške zgodovine vodi označena pešpot skozi vas Hrastje. Park vojaške zgodovine je od pivške železniške postaje oddaljen slab 1 kilometer, za pot pa lahko načrtujete okoli 15 min hoje.  

Posebno doživetje ob obisku Parka vojaške zgodovine predstavlja dodatna muzejska ponudba na čelu s podmornico, ki si jo lahko z vodnikom ogledate tudi odznotraj, in simulatorjema letenja z letaloma MiG-21 in Spitfire. Za ogled notranjosti podmornice in preizkus na simulatorju letenja je obvezna predhodna rezervacija termina. Doplačila za dodatno muzejsko ponudbo se obračunajo po ceniku.

Park vojaške zgodovine je avgusta odprt vsak dan med 9. in 18. uro. Vabljeni!