Gostujoča razstava kitajskega veleposlaništva »Za življenja in varnost ljudi«

13.avgust 2020

V sredo, 12. 8. 2020, je v Parku vojaške zgodovine potekala manjša slovesnost ob 92. obletnici ustanovitve Kitajske ljudske armade, ki so se je kot častni gostje udeležili veleposlanik Ljudske republike Kitajske v Sloveniji Njegova ekscelenca Wang Shunqing, predsednik Odbora za obrambo Državnega zbora Republike Slovenije g. Samo Bevk, podžupanja Občine Pivka ga. Jana Gržinič, kitajski vojaški ataše višji polkovnik Zhang Yinsheng in direktor Parka Janko Boštjančič.   

V slavnostnem nagovoru se je veleposlanik zahvalil Republiki Sloveniji za pomoč, ki jo je nudila Kitajski ob izbruhu novega koronavirusa, in poudaril pomen dobrega sodelovanja med državama tudi v prihodnje. Podžupanja ga. Gržinič je visoke goste in druge navzoče pozdravila v imenu lokalne skupnosti in izpostavila pomen Parka vojaške zgodovine, ki močno presega lokalni pomen ter je vse bolj uveljavljen tudi v mednarodnem okolju.

Pomen dobrega sodelovanja med državama je izpostavil tudi predsednik Odbora za obrambo g. Samo Bevk ter poudaril sodelovanje pri zagotavljanju globalne varnosti in boja proti terorizmu.  

Ob tej priložnosti je kitajsko veleposlaništvo v Parku vojaške zgodovine postavilo manjšo razstavo z naslovom »Za življenja in varnost ljudi«, ki preko fotografij in pa tudi skozi oči umetnikov prikazuje vlogo kitajske armade pri boju z boleznijo COVID-19.