Fotografski natečaj “Postani zvezda plakata”

31.julij 2015

Park vojaške zgodovine Pivka objavlja FOTOGRAFSKI NATEČAJ ‘POSTANI ZVEZDA PLAKATA!’

Počitniško obdobje je kot nalašč za dopustovanje, obisk novih krajev, ogled znamenitosti in zanimivih razstav ter muzejev. Park vojaške zgodovine Pivka, ki predstavlja izbrano tehnično in vojaško dediščino, je zagotovo ena izmed postojank, ki jo velja obiskati.
V letošnjem septembru bo Park vojaške zgodovine še obogatil svojo ponudbo, razširil zbirke in razstave ter pridobil nove eksponate. Vhod v muzejsko središče že krasi tudi nova skulptura tanka, ki bo nedvomno pritegnila vašo pozornost.
Ob tej priložnosti vas vabimo, da nas obiščete, ustvarite fotografijo, na kateri bo omenjeni »tank« ter postanete avtor fotografije našega novega jumbo promocijskega plakata. Na fotografiji je lahko vaša družina, vaši prijatelji ali vi. Bodite izvirni in ustvarjalni! Opozarjamo, da je plezanje na skulpturo prepovedano.
Vaše fotografije objavite na Facebook strani Park vojaške zgodovine Pivka/Park of Military History Pivka.

Clipboard02

Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati sodelujoči avtorji:
– Obvezen element fotografije je skulptura »tanka« na vstopni točki v Park vojaške zgodovine Pivka.
– Vsak avtor lahko sodeluje z dvema fotografijama.
– Fotografija je lahko v formatu .jpg ali .png in velika najmanj 2 MB.
– Fotografije so lahko posnete z digitalnim fotoaparatom ali mobilnim telefonom.
– Sprejemamo barvne fotografije.
– Avtorji se strinjajo z javno objavo fotografij za potrebe izvajanja in promocije fotonatečaja ter ostalih promocijskih aktivnosti Parka vojaške zgodovine Pivka.
– Avtorji predajo fotografijo Parku v uporabo brezplačno.
– S sodelovanjem v fotonatečaju udeleženec privoli, da se njegovi osebni podatki, ki jih je posredoval, uporabljajo za potrebe obveščanja o fotonatečaju.
– Uporabnik jamči organizatorju, da so fotografije njegova lastna in izvirna avtorska dela, oziroma, da ima na delih ustrezne pravice in da z njihovo izročitvijo in prenosom pravic organizatorju ne krši avtorskih in drugih pravic tretjih oseb.

Ocenjevanje:
V izbor bodo uvrščene vse fotografije, ki bodo na družbenem omrežju Facebook (stran Park vojaške zgodovine/ Park of Military History Pivka) objavljene do 20. novembra 2015.
Ocenjevanje bo potekalo v dveh delih. V prvem delu bodo ključni glasovi (všečki), ki jih bodo fotografije do 27. novembra 2015 prejele na družbenem omrežju Facebook. Izmed vseh objavljenih fotografij, bo v finalni izbor uvrščenih deset fotografij, ki bodo imele največ glasov (všečkov). Vsak avtor je lahko uvrščen med finaliste le z eno fotografijo. Drugi del ocenjevanja bo potekal 28. novembra 2015 in sicer bo deset najboljših fotografij po izboru splošne javnosti ocenjevala strokovna komisija v sestavi fotografskega poznavalca ter dveh predstavnikov Parka vojaške zgodovine Pivka. Strokovna komisija bo izbrala zmagovalno fotografijo, ki bo nato krasila promocijski plakat Parka vojaške zgodovine. Najboljših deset fotografij bo tudi nagrajenih.