1. Na Pivškem lahko obiščete še:

– Dina Pivka- Center o velikih zvereh (več na: https://www.dinapivka.si/),

– Ekomuzej Pivških presihajočih jezer (več na: https://pivskajezera.si/ekomuzej/),

– učno pot po čistilni napravi Živa v Pivki (več na: https://visitpivka.si/destinacije/ucna-pot-na-cistilni-napravi-ziva/),

– posestvo Ravne.

Posebnost Pivške doline so tudi številne turistične kmetije, kjer nudijo prikaze raznih tradicionalnih obrti. Več o tem na: https://www.parkvojaskezgodovine.si/tic-pivka/znamenitosti-in-zanimivosti/

2. Pohodniki se lahko sprehodite po Krožni poti vojaške zgodovine, ki povezuje Park vojaške zgodovine, italijansko podzemno utrdbo na Primožu, Šilentabor nad Zagorjem, kjer je bil ob koncu srednjega veka zgrajen največji utrdbeni sistem na Slovenskem, in turistično vas Narin. Celotna pot vam bo vzela 4 ure hoje, lahko pa si jo prilagodite vašim zmožnostim in času.

Več o poti na: https://www.parkvojaskezgodovine.si/wp-content/uploads/2021/11/Konc%CC%8Cna-Matic.pdf.

Nad Pivko se dviga tudi več vrhov, ki pohodnikom ponujajo čudovite razglede nad Pivško kotlino. Med njimi: Sveta trojica (1123m), Vremščica (1026m), Primož (718m), Šilentabor (751m), Kršičevec (1092m), ter Osojnica (820m).

Več o pohodništvu na Pivškem: https://www.parkvojaskezgodovine.si/tic-pivka/aktivnosti/planinarjenje/.

3. Kolesarji lahko na Pivškem preizkusite več kolesarskih poti.

Pot gradov je pohodniško kolesarska pot, ki vodi po sledeh grajske zapuščine izpred Parka vojaške zgodovine do graščine Ravne, vasi Narin in Šilentabra nad Zagorjem, od koder se razcepi na tri krake: prvi gre mimo gradu Kalc do vasi Bač, drugi do Podtabor in tretji do vasi Ratečevo Brdo. Različne smeri Poti gradov lahko peš ali s kolesom raziskujete poljubno in v več etapah. Pot je kategorizirana kot srednje zahtevna trasa.

Več o Poti gradov: https://www.parkvojaskezgodovine.si/tic-pivka/aktivnosti/kolesarske-poti/

Risova pot je nova kolesarska pot, ki povezuje Slovenijo in Hrvaško. Pot je dolga 221 km. Pot se začne v Pivki v Centru Dina. Med potjo kolesarji odkrivajo kraške pokrajine, presihajoča jezera, gozdove… Predvideni čas kolesarjenja je 4 dni, po koncu pa se kolesarji vrnejo nazaj v Pivko z vlakom.

Več o Risovi poti: https://www.pivka.si/objava/768177.

Krajše kolesarske poti se nahajajo po poteh ob presihajočih jezerih. Kolesarji lahko svojo pot pričnejo v centru Pivke, od koder se po urejeni kolesarski cesti odpeljejo do Slovenske vasi. Od tam se po območju presihajočih jezer razprostira več kolesarskih in pohodniških poti. Kolesarske poti ob cesti se nahajajo tudi na relacijah: Pivka-Parje in Pivka-Selce.