Občina Pivka je v okviru projekta Interreg Italia-Slovenija MerlinCV v sodelovanju s podjetjem Enigmarium pripravila novo igrificirano doživetje, ki je obiskovalcem na voljo v Parku vojaške zgodovine. Gre za atraktivno »escape« igro, s katero uporabniki prek zabavnih, resničnostnih in pustolovskih nalog spoznavajo zgodovinske in kulturne danosti lokalnega ter širšega območja. Igra poteka prek mobilnih telefonov uporabnikov, lokacijsko pa je vezana na kompleks Parka vojaške zgodovine.

Prek napete igre z mobilno in AR tehnologijo obiskovalci raziskujejo traso v muzeju in odkrivajoi točke, na katerih  s pomočjo opazovanja, iznajdljivosti, splošne razgledanosti, sodelovanja in logičnega sklepanja rešujejo različne naloge vse do končnega cilja. Igra združuje elemente »escape rooma«, lova za zakladom in »storytellinga« z uporabo digitalnih zemljevidov, AR ugank in AR obraznih učinkov.

Sprejmite izziv enega največjih srednjeveških vojščakov in dokažite, da v vaših prsih bije pogumno in plemenito srce ter da se nam za prihodnost naše dežele ni potrebno bati!