Zaključni dogodki čezmejnega strateškega projekta Interreg Italia-Slovenija MerlinCV

19.avgust 2022

V sredo, 17. avgusta 2022, so na gradu Kromberk pri Novi Gorici potekali zaključni dogodki čezmejnega strateškega projekta Interreg Italia-Slovenija MerlinCV. Poleg usposabljanja za deležnike v turizmu na temo trajnostnega poslovanja v turističnih obratih in drugih organizacijah sta potekala še voden ogled po stalni zbirki Goriškega muzeja na Gradu Kromberk in zaključna tiskovna konferenca projekta MerlinCV. Na njej je projektne rezultate predstavilo vseh osem partnerjev projekta – Znanstveno-raziskovalno središče Koper (vodilni partner), Univerza Ca’ Foscari, Turistično gostinska zbornica Slovenije, Konzorcij Comunità Collinare del Friuli, ARIES, Občina Pivka, Občina Tolmin in Občina Salzano.

Ana Čič, vodja projekta s strani Občine Pivka je izmed številnih rezultatov izpostavila ureditev tematske kolesarske trase “Pot gradov”, kratek dokumentarni film o Šilentaborju, v katerega je vključen tudi poskus rekonstrukcije utrjenega kompleksa ter atraktivno mobilno igro Vitezov izziv, ki je na voljo obiskovalcem Parka vojaške zgodovine. Opozorila pa je tudi na strokovno monografijo z naslovom Dvorec Ravne – med zgodovino in digitalnim ter idejno zasnovo dvorca Ravne kot butičnega hotela. Enega od najpomembnejših projektnih rezultatov pa vsekakor predstavlja muzejska razstava o dvorcu Ravne, ki je pred kratkim dobila tudi svojo spletno različico in je dostopna na povezavi https://www.parkvojaskezgodovine.si/razstave/spletne-razstave/dvorec-ravne/. Projekt MerlinCV bo Občina Pivka zaključila z dokumentarnim filmom o dvorcu Ravne, katerega premiera bo potekala v septembru.

Več o zaključnem dogodku projekta MerlinCV si lahko preberete na: https://www.regionalobala.si/novica/merlincv-v-smeri-trajnostnega-tematskega-turizma-od-kolesarskih-poti-mobilnih-iger-do-3d-predstavite