Visok vojaški obisk v Parku vojaške zgodovine

1.avgust 2018

V Parku vojaške zgodovine smo danes gostili izjemno visok vojaški obisk. V okviru delovnega obiska v Republiki Sloveniji nas je v spremstvu namestnika veleposlanika ZDA g. Gautama Rane obiskal ameriški admiral James G. Foggo, poveljnik ameriških pomorskih sil v Evropi in Afriki ter poveljnik združenega poveljstva južnega krila Nata.

Admiral Foggo si je z velikim zanimanjem ogledal razstave in zbirke Parka. Posebej veliko zanimanje je izkazal za razstave, povezane z ameriško zgodovino – razstavo Oklep svobode, ki prikazuje ameriško vojaško pomoč Jugoslaviji po sporu z Informbirojem, ter razstavo Do pekla in nazaj, ki govori o zgodbi padlih ameriških letal na območju Slovenije med drugo svetovno vojno ter o reševanju preživelih letalcev.

Prav posebej pa je admirala zanimala podmornica, saj je bil v svoji dolgi in bogati vojaški karieri tudi podmorničar, ki je sicer služboval na bistveno večjih podmornicah, a si je z zanimanjem ogledal določene tehnične posebnosti »pivške« podmornice P-913 Zeta.