Večji, boljši in atraktivnejši

16.februar 2015

Park vojaške zgodovine dobiva novo podobo in vsebine. V prvi polovici leta 2014 je bil v okviru operacije Celovita ureditev kompleksa Park vojaške zgodovine že preurejen vstopni del Komande, obnovilo se je fasado ter zamenjalo okna in vrata na nekdanjem nastanitvenem objektu, trenutno pa poteka gradnja paviljona, ki bo z novimi 2.115 m2 razstavnih površin in izbranimi eksponati v septembru 2015 bistveno povečal atraktivnost Parka.


Osrednja razstava v novem paviljonu bo prikazovala vojaški vidik osamosvojitvenega procesa Republike Slovenije. V zgornji etaži bodo vsebine predstavljene kronološko, večji del spodnjega razstavišča pa bo namenjen predstavitvi bojnih vozil iz slovenske osamosvojitvene vojne (letalo, helikopter, tanki, oklepna vozila). Prav poseben oddelek razstavne hale bo namenjen podmornici kot najatraktivnejšemu eksponatu Parka vojaške zgodovine, poleg tega pa si bodo lahko obiskovalci ogledali še razstavljeni letali in več oklepnih vozil.

Projekt, katerega vrednost z DDV znaša 4,3 milijone evrov je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete 3. Povezovanje naravnih in kulturnih potencialov in prednostne usmeritve 3.2 Mreženje kulturnih potencialov.

 

LOGO - EU(1)