V Parku vojaške zgodovine zasvetila Luč miru iz Betlehema

21.december 2020

V Parku vojaške zgodovine je tudi letos pred prazniki zasvetila Luč miru iz Betlehema, ki so jo s poslanstvom širjenja sporočila miru in strpnosti v muzej že tradicionalno prinesli prizadevni skavti skavtskega stega Postojna 1.

Dobrodelna akcija Luč miru iz Betlehema v Sloveniji že 30. leto zapored s plamenom upanja in optimizma oznanja nujnost skupnega prizadevanja za mir, medsebojno sodelovanje in sprejemanje različnosti. Prav v današnjem razburkanem svetu je to sporočilo pomembno ne samo prejeti, temveč ga tudi živeti.

Poslanica letošnje akcije Luč miru iz Betlehema, ki so jo skavti poslali v svet, nosi geslo »Prižgimo bližino!«, ki nas poskuša spomniti, da sta ljubezen in bližina v teh nekoliko tesnobnih časih ključnega pomena. Ker vsako majhno dejanje, ki izkazuje bližino, dobroto, ljubezen, danes še veliko bolj sveti in vliva upanje, ne glede na to, kako majhno je. Vsaka luč šteje, saj se v temi vidi tudi čisto drobceno lučko. In teh dejanj naš svet danes še posebej potrebuje, tihih in drobnih sporočil, da v mrzlih časih oddaljenosti nismo sami. Da nekdo misli na nas, da nekdo moli za nas, da je nekomu mar za nas.

Poslanica 2020 – »Prižgimo bližino!«

Naš svet je povsem isti kot včeraj, ta čas je le pokazal, kakšen je v resnici. Daleč smo si, že dolgo, in si od strahu ne upamo priti bližje.

Zato vam prinašamo luč, saj je luč tista, ki ogreje, tista, ki pomiri, tista, ki nas drug drugemu približa. Ko namreč v temi nekomu osvetli obraz, ta ni več strah, ampak človek.

Zato vam prinašamo Luč, ki se je v Božiču spustila med nas. To je naš korak bližje vam v teh mrzlih časih. Želimo vam dati to Luč, želimo vam biti ljudje. Sprejmite jo od nas in jo nesite naprej. Naredite tudi vi korak bližje ljudem, nikogar ne pustite samega, poiščite način, da jim pokažete bližino. Ljubezen je iznajdljiva in bo našla pot.

Prižgimo luč. Obdržimo bližino!