V Parku vojaške zgodovine zasvetila Luč miru iz Betlehema

23.december 2019

V Parku vojaške zgodovine je tudi letos pred prazniki zasvetila Luč miru iz Betlehema, ki so jo s poslanstvom širjenja sporočila miru in strpnosti v muzej že tradicionalno prinesli prizadevni skavti skavtskega stega Postojna 1.

Dobrodelna akcija Luč miru iz Betlehema v Sloveniji že 29. leto zapored s plamenom upanja in optimizma oznanja nujnost skupnega prizadevanja za mir, medsebojno sodelovanje in sprejemanje različnosti. Prav v današnjem razburkanem svetu je to sporočilo pomembno ne samo prejeti, temveč ga tudi živeti.

Poslanica letošnje akcije Luč miru iz Betlehema, ki so jo skavti poslali v svet, nosi geslo »Ne boj se goreti!«, s katero opozarja na pomen širjenja ljubezni in sprejemanja sočloveka.

Poslanica 2019

Luč je tu. Čaka, da jo ponudim bližnjemu in z njenim plamenom zanetim mir. Vendar se bojim …

Česa se bojiš?

Strah me je, da moj plamen ni dovolj velik in jaz nisem dovolj dober, da ga ponudim drugim. Kako naj jim stopim naproti, ne da bi me odrinili od sebe? Kaj, če zaradi mene zavrnejo plamen in mir, ki ju prinašam?

Res je, da nikoli ne boš dovolj dober za vse. A zakaj bi te to ustavilo?

Kako naj bi me ne ustavilo?

Nikoli ne moreš ugajati vsem, a zame boš vselej dovolj dober, ker te imam rad. Ko to sprejmeš in v svetlobi plamena pogledaš sočloveka, vidiš, da je tvoj brat in ne nasprotnik, tvoja sestra in ne sovražnica.

Naj potem še gorim?

Vedno. Samo z lučjo lahko preženeš temo in samo z ljubeznijo lahko prižgeš mir.

Ne boj se goreti!