Trio kraških znamenitosti

9.januar 2018

Obiščite pokrajino izjemnega naravnega in kulturnega bogastva ter pomembne strateške lege! Oglejte si Park Škocjanske jame, Kobilarno Lipica in Park vojaške zgodovine!

Ob obisku ene izmed treh destinacij prejmete kupone, s katerimi lahko pri nakupu vstopnic na preostalih dveh točkah v roku treh mesecev uveljavljate 15-odstotni popust.

 

KOBILARNA LIPICA – ZIBELKA LIPICANCA OD LETA 1580

Bele lipicanske kobile in njihova temna žrebeta, predstava Lipiške šole klasičnega jahanja, romantična vožnja s kočijo po najlepših drevoredih in prijeten sprehod do zgodovinskega jedra. To so doživetja, ki vsako leto navdušijo na tisoče obiskovalcev Kobilarne Lipica.

Obenem pa je Lipica še veliko več. Je izvorna kobilarna lipicanske pasme konj, ene najstarejših kulturnih pasem konj na svetu. S svojo več kot 436-letno tradicijo je ena najstarejših kobilarn na svetu in dom več kot 350 lipicancev.

http://www.lipica.org/si/

 

PARK ŠKOCJANSKE JAME, SLOVENIJA

Park Škocjanske jame leži na matičnem Krasu, najlepši del Parka predstavlja splet enajstih jam, udornic, ponorov, ki jih poznamo pod skupnim imenom Škocjanske jame. Te so najpomembnejši podzemni pojav na Krasu in v Sloveniji, prav tako pa po mnenju mednarodne strokovne javnosti sodijo med najlepše bisere na Zemlji. Od leta 1986 so vpisane na Unescov seznam svetovne dediščine in so še vedno edina slovenska znamenitost, ki je na tem seznamu vpisana kot naravna dediščina.

http://www.park-skocjanske-jame.si/

 

PARK VOJAŠKE ZGODOVINE

Park vojaške zgodovine ni le največji muzejski kompleks v Republiki Sloveniji, Park je tudi edini evropski vojaški muzej, kjer najdete vse od najstarejših lokov do izjemne zbirke tankov in vojaških letal, nemško vojaško lokomotivo iz II. svetovne vojne, za vrhunec pa še podmornico, ki si jo lahko ogledate tudi odznotraj.

Park vojaške zgodovine kot sodobno muzejsko središče ponuja še mnogo več – muzejsko restavracijo, dobro založeno muzejsko trgovino, počivališče za avtodome in več prijetnih sprehajalnih in pohodnih poti.

https://www.parkvojaskezgodovine.si/