Tradicionalno srečanje pivških turističnih ponudnikov

28.maj 2020

Javni zavod za upravljanje dediščine in turizem Pivka je včeraj, 27. maja 2020, organiziral srečanje pivških turističnih ponudnikov. Srečanje je postalo že tradicionalno, saj se turistični delavci iz občine Pivka na ta način dobivajo že tretje leto in to pred in po sezoni.

Tokratno druženje je bilo seveda zaznamovano s pogovorom o korona krizi, saj bo ta popolnoma obrnila na glavo dogajanje na področju turizma v letošnjem letu. Širši pogled na razmere v globalnem turističnem trgu, posebej pa še dogajanje v sosednji Italiji, je udeležencem predstavil Gorazd Skrt, dober poznavalec turizma, zlasti italijanskega, saj že dobro desetletje dela v Milanu. Italijanskega gosta je sprva spoznaval kot direktor predstavništva Slovenske turistične organizacije v Italiji, poslovno pot pa od leta 2016 nadaljuje kot direktor podjetja Lovely Trips, ki s privatnimi partnerji in destinacijami sodeluje pri promociji slovenskega turizma v Italiji.

Kljub težkim razmeram in množičnim odpovedim rezervacij je srečanje izzvenelo v duhu optimizma in pričakovanju skorajšnjega izboljšanja razmer.