Splošni pogoji

O spletni trgovini Magazin in splošnih pogojih nakupa

Splošno:

 1. Splošni pogoji spletne trgovine Magazin veljajo za vse naše ponudbe in vsako prodajo oziroma dobavo blaga ali storitev. Kupec z uporabo spletne strani soglaša z uporabo Splošnih pogojev uporabe spletnega mesta in z Izjavo o varstvu in obdelavi osebnih podatkov (na voljo tukaj), z uporabo spletne trgovine Magazin in z oddajo naročila pa sprejema in priznava te splošne pogoje, kar označi s potrditvijo ustreznega okenca. 
 2. Kupčevi ali katerekoli drugačni pogoji od splošnih prodajnih pogojev veljajo le, če so bili s strani Parka vojaške zgodovine pisno potrjeni. 
 3. Potrjeni dogovor o odstopanju posamezne točke od točke iz splošnih prodajnih pogojev ne vpliva na veljavnost ostalih točk oziroma določil teh pogojev. 

Ponudba:

 1. Pravilnost podatkov: V Parku vojaške zgodovine se po svojih najboljših močeh trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ne uspemo pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili spremembo ali odstop od naročila.
 2. Artikli, ki niso objavljeni v spletni trgovini: Nekaterih artiklov ni na voljo v spletni trgovini, možno pa jih je kupiti v fizični trgovini Magazin v Parku vojaške zgodovine. Zanje pošljite povpraševanje na info@parkvojaskezgodovine.si ali nas pokličite na 031775002.
 3. Artikli, ki so objavljeni v spletni trgovini, pa niso na zalogi: Navadno je zaloga artiklov v fizični muzejski trgovini večja, kot je v spletni trgovini Magazin zato lahko za vse artikle, ki niso na zalogi, pošljete povpraševanje na info@parkvojaskezgodovine.si ali nas pokličite na 031775002. Če je artikel, po katerem povprašujete, na zalogi v fizični muzejski trgovini, ga lahko premestimo v zalogo spletne trgovine in vam omogočimo naročilo želenega artikla.

Registracija:

 1. Izvedba nakupa: Za izvedbo nakupa v spletni trgovini Magazin predhodna registracija ni potrebna, je pa priporočljiva, saj lahko tako sledite svojim naročilom in rezervacijam. V kolikor boste nakup opravili kot gost, se vaši podatki ne bodo shranili v spletni trgovini in pri vašem naslednjem nakupu jih boste morali ponovno vnašati.

Dostava spletnih naročil:

 1. Stanje naročil: Naročila so praviloma obdelana in pripravljena za pošiljanje v roku dveh delovnih dni po prejemu plačila (v kolikor gre za plačilo preko nakazila na transakcijski račun).  Pri izboru osebnega prevzema in plačila po prevzemu bo naročilo pripravljeno v roku enega delovnega dne. Pri izboru plačila po prevzemu bo naročilo odpremljeno v roku enega delovnega dne.
 2. Prejem plačila: Ko je vaše plačilo za naročilo prejeto, boste na e-naslov prejeli obvestilo »Naročilo je v obdelavi«.
 3. Brezplačno pošiljanje: Pri nakupu darilnega bona, letne vstopnice ali delovnega zvezka Pot v samostojnost je dostava brezplačna. Prav tako vam brezplačno dostavimo naročila v vrednosti 100€ ali več.
 4. Stroški dostave: Za naročila, ki so nižja od 100 €, kupec plača stroške pošiljanja v vrednosti 5,0 €. Pri nakupu darilnega bona, letne vstopnice ali delovnega zvezka je dostava brezplačna.
 5. Dostava: Storitev dostave izvaja Pošta Slovenije v skladu s svojimi pogoji.
 6. Osebni prevzem: Osebni prevzem trgovskega blaga, kupljenega preko spletne trgovine, je mogoč v obratovalnem času blagajne Parka vojaške zgodovine oziroma muzejske trgovine Magazin. Ko bo naročilo pripravljeno na prevzem, vas bomo o tem obvestili na e-naslov, naveden v naročilu, kamor boste prejeli obvestilo o »zaključenem naročilu«.
 7. Pošiljanje v tujino: Zaradi večjih stroškov obdelave in dostave preko Pošte Slovenije v tuje države ne pošiljamo.

Načini plačila:

 1. NEPOSREDNA BANČNA TRANSAKCIJA: Ob oddaji naročila boste na e-naslov prejeli potrdilo o oddanem naročilu, kjer se vam bodo izpisali vsi podatki, potrebni za nakazilo.
 2. PLAČILO PO PREVZEMU: Ob oddaji naročila boste na e-naslov prejeli potrdilo o oddanem naročilu. Dodatni stroški plačila po prevzemu znašajo 1,50€.
 3. PLAČILO NA BLAGAJNI: Plačilo po prevzemu naročila lahko izvedete med uradnimi urami blagajne Parka vojaške zgodovine oziroma muzejske trgovine Magazin (urnik najdete tukaj).
 4. PLAČILO PO PREDRAČUNU: Ni mogoče.
 5. PLAČILO S KARTICAMI: Trenutno še ni mogoče.

Varnost in vračila:

 1. Sprememba in preklic naročila: Ker vam želimo naročilo dostaviti čim hitreje, na žalost ne moremo spremeniti ali preklicati že oddanega naročila.
 2. Manjkajoče posodobitve naročila:  Vse posodobitve v zvezi z vašim naročilom vam bodo poslane po elektronski pošti na e-naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Prosimo, preverite, da se ni znašel med nezaželeno pošto (spam). V paketni pošiljki prejmete dobavnico in račun (z izjemo darilnih bonov, kjer je naslov dostave drugačen od plačnikovega).
 3. Reklamacija: V primeru, da ste prejeli napačen/poškodovan izdelek ali je bila pošiljka nepopolna, vas prosimo, danas kontaktirate na 031 775 002 ali na info@parkvojaskezgodovine.si. Da bi vam lahko čimprej pomagali vas prosimo, da pripravite številko naročila/računa ter razlog reklamacije.
 4. Odstop od pogodbe: Kupci – fizične osebe imate v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) pravico, da kupljeno blago vrnete brez navedbe razloga. O nameravanem vračilu nas morate pisno obvestiti najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga na elektronski naslov info@parkvojaskezgodovine.si ali trgovina@pvz-pivka.si in izpolniti zahtevek za vračilo kupnine, blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh. Vrnitev prejetega blaga na naslov Parka vojaške zgodovine, skupaj z obrazcem za odstop od pogodbe v roku 14 dni od prejetja blaga se šteje za sporočilo o nameravanem vračilu. Blago morate vrniti v ustrezni embalaži, z originalno etiketo, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, izdelek pa ne sme imeti vidnih znakov uporabe. Obvezno priložite tudi originalni račun ter podatke, potrebne za vračilo kupnine (zlasti podatke o bančnem računu). Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Park vojaške zgodovine, Kolodvorska ulica 51, 6257 Pivka. Blago ustrezno pripravite za transport – pri tem lahko uporabite originalno embalažo oz. drugo ustrezno varno embalažo. Morebitne stroške vračila krije kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. V primeru odstopa od pogodbe Park vojaške zgodovine nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe in kupljenega blaga vrne vsa prejeta plačila. Prodajalec vrne prejeta plačila kupcu z nakazilom na kupčev transakcijski račun, naveden v obrazcu. Omogočamo tudi zamenjavo izdelka. V slednjem primeru stroške poštnine krije kupec.
 5. Pravne osebe: Podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Reševanje sporov:

 1. Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med Parkom vojaške zgodovine in kupcem velja in se uporablja slovensko materialno in procesno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi dokazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.
 2. Park vojaške zgodovine bo skušal vse morebitne spore rešiti sporazumno, v kolikor to ne bo mogoče pa bo o morebitnih sporih odločalo stvarno in krajevno pristojno sodišče. 
 3. Skladno z zakonskimi normativi spletna trgovina Magazin ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
 4. Park vojaške zgodovine, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino, skladno z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbo (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembo Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS), je potrošnikom na voljo tukaj.


Kontakti za pomoč strankam:

Park vojaške zgodovine si pridružuje pravico do spremembe splošnih pogojev brez predhodnega obvestila.

Zadnjič posodobljeno: 10.02.2024