Spletna trgovina

Na krilih Poguma – zgodbe slovenskih letalcev

28,00 

V knjigi Na krilih poguma je zapisanih devet zgodbe posameznikov, ki so vsak na svoj način pripomogli k razvoju slovenskega in jugoslovanskega civilnega in vojaškega letalstva. Ko sva se z Markom Malcem leta 2019 odločila za objavo zgodb letalcev, sva imela v mislih ohranjanje spomina na slovensko letalsko preteklost. Ta je zelo bogata, a hkrati po najinem mnenju premalo ohranjena v knjižni obliki. Literature, ki bi na poljuden, a hkrati strokoven način ohranjala spomin na slovenske letalce, ni veliko.

V knjigi Na krilih poguma sva zapisala zgodbe o:

Pavlu Kavčiču, Bogomil Jaklič, Ivan Koroša, Mirko Komjanc, Milan Polak, Heljo Godnič, Maks Arbeiter, Slavko Mašera, Marjan Bizjan

Opus letalcev, ki so zbrani v tej knjigi, je zelo pester in pokriva časovno obdobje od leta 1916 do leta 1993. Njihove izobrazbe in poklici so bili raznovrstni, njihovo delo pa zelo cenjeno in spoštovano. Z izborom opisanih letalcev sva poskušala zajeti čim širše strokovno področje, na katerem so delovali, in tako pokazati njihovo medsebojno odvisnost in hkrati povezanost.

Povzeto po avtorju knjige: Borut Podgoršek

1 na zalogi

Šifra: 12236 Kategorija:

Opis

Avtorja: Borut Podgoršek in Marko Malec

Knjiga ima 288 strani, trde platnice in preko 2” fotografij in drugih dokumentov.