Spletna trgovina

Knjiga Zgodbe na Poti miru – Zapisi s soške fronte

19,90 

Knjiga je nastala v okviru projekta WALKofPEACE v sodelovanju med  Fundacijo Poti miru in ZRC SAZU, založil pa jo je Kobariški muzej.

Zdi se, da kar dobro poznamo dediščino soške fronte, osrednjo zbirko v Kobariškem muzeju in Pot miru, ki od Alp do Jadrana povezuje ostaline in pomnike fronte iz časa 1. svetovne vojne. Nemim pričam časa izpred 100 let pa dodano vrednost predstavljajo zgodbe, ki jih ponujamo obiskovalcem. Zgodb udeležencev vojne je veliko in le te so zanimiv in koristen sopotnik vsem, ki jih dediščina soške fronte zanima in so hkrati nadvse koristno pomagalo vodnikom pri vode nju v muzeju ali na Poti miru. Interpretacija časa izpred dobrih 100 let so zgodbe tistih, ki so vojno doživeli in so njihove zgodbe, včasih po čudežu, preživele. Te bralca premaknejo iz splošnih navedb, naštevanja vojaških enot, njihovih akcij, krajev in različnih ocen dogodkov v osebno doživljanje in ponujajo možnost vživljanja v položaj, v katerem so se znašli pisci. Včasih nas med obiskom nekdanjega bojišča pripeljejo natanko na mesto, kjer se je opisani dogodek dogajal in pomenijo posebno doživetje.

Zgodbe na Poti miru je zbral dolgoletni, danes že upokojeni, kustos in ustanovitelj Kobariškega muzeja in Fundacije Poti miru Željko Cimprič.  Pisec, avtor številnih razstav in še vedno aktiven in nepogrešljiv vodič v Kobariškem muzeju. Knjigo je uredila dr. Petra Svoljšak, eno prvih znanstveno raziskovalnih imen dediščine prve svetovne vojne pri nas, uveljavljena je v mednarodnih strokovnih krogih in je predstojnica Zgodovinskega inštituta Milka Kosa pri ZRC SAZU.

2 na zalogi

Opis

  • Zgodbe zbral in uredil: Željko Cimprič
  • Zgodbe uredila: Petra Svoljšak in Tadej Koren
  • Število strani: 315
  • mehka vezava