Skrivna večerja v Parku vojaške zgodovine

8.oktober 2019

Park vojaške zgodovine se je z atraktivno zbirko eksponatov v zadnjih letih uveljavil kot priljubljena butična destinacija za izvedbo najrazličnejših dogodkov. Enega zadnjih smo gostili na petkov večer, 4. oktobra, ko so tanki, letalo, helikopter in podmornica postali kulisa kulinaričnemu dogodku Skrivna večerja. S tem se je Park vojaške zgodovine pridružil nizu ekskluzivnih lokacij, kjer so imeli kulinarični navdušenci priložnost uživati v gastronomskih specialitetah priznanih kuharskih mojstrov. Vsak dogodek, pripravljen kot del kulinaričnega doživetja Skrivna večerja, zaznamuje vsakič nova destinacija izvedbe z različnimi kuharskimi mojstri. Udeležence petkovega gastronomskega dogodka je z izbranimi okusi tokrat razvajal vodja kuhinje v Hotelu Marina v Izoli chef Ivo Tomšič, ki je ob tej priložnosti pripravil vse od predjedi iz jetrne paštete in divjačine, oslovskega tonata in jesenskih njokov do ekskluzivne glavne jedi iz ličnic divjega prašiča, gob in pireja ter sočnega tarta karamele s kavno smetano in jagodičevjem kot sladice. Jesensko obarvan meni so dopolnila kakovostna vina Sveti Martin iz Vipave.  

Posebno doživetje muzejskega kulinaričnega večera je predstavljala pogostitev udeležencev med muzejskimi eksponati. Udeležence dogodka je uvodoma pozdravil in nagovoril direktor Parka vojaške zgodovine mag. Janko Boštjančič in jim ob vodenem sprehodu skozi razstavišče predstavil nosilno muzejsko razstavo Pot v samostojnost ter aktualne muzejske vsebine in najnovejše pridobitve. Prijeten večer so tematsko zaokrožili še z obiskom notranjosti podmornice in preizkusom na simulatorju letenja kot ključnima elementoma muzejske doživljajske ponudbe, ki sta poleg gastronomskih specialitet požela tudi največ navdušenja.

Kulinarični večer v Parku vojaške zgodovine je bil hkrati tudi zadnji dogodek iz serije Skrivna večerja na Zelenem krasu, izveden v sodelovanju z RRA-jem Zeleni kras z namenom promocije regije in njenega turizma.