Predstavitev znanstvene revije DILEME

21.oktober 2021

Predstavitev znanstvene revije DILEME 1/2021 in predavanje prof. dr. Tomaža Kladnika, posvečeno 30. obletnici vojne za Slovenijo.

Revijo Dileme, ki odpira razprave o vprašanjih sodobne slovenske zgodovine, od leta 2017 izdaja Študijski center za narodno spravo. Nabor avtorjev prispevkov je širok, od že uveljavljenih imen do piscev, ki s svojim raziskovalnim delom šele vstopajo v javnost. Obenem pa so v reviji v ustrezni obliki predstavljena tudi pričevanja, arhivski viri, ocene publikacij in strokovnih knjig. Ob 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije je prva letošnja številka posvečena prav tej tematiki, v Parku vojaške zgodovine pa so jo predstavili dr. Tomaž Ivešić – odgovorni urednik, prof. dr. Tomaž Kladnik – član uredniškega odbora in dr. Renato Podbersič – glavni urednik.

O predavatelju

Polkovnik slovenske vojske dr. Tomaž Kladnik je predstojnik katedre vojaških ved v Centru vojaških šol v Mariboru in je eden največjih poznavalcev naše vojaške zgodovine. Je zgodovinar, profesor in častnik z več kot 400 znanstveno-raziskovalnimi, strokovnimi in pedagoškimi deli, v katerih obravnava tematiko nacionalne in obče sodobne zgodovine, s poudarkom na vojaški zgodovini.

Organizatorja predstavitve: Študijski center za narodno spravo in Park vojaške zgodovine Pivka