Predstavitev nove številke revije Na fronti v Parku vojaške zgodovine

5.februar 2018

V Parku vojaške zgodovine tudi po novem letu nadaljujemo s serijo muzejskih večerov z zanimivo tematiko, raznolikimi vsebinami in bogatim kulturnim programom. Udeleženci lahko prisluhnejo poučnim predavanjem, potekajo pa tudi predstavitve knjig, revij ter ostale strokovne in leposlovne literature z vojaškozgodovinsko tematiko.

Konec januarja smo tako v Parku vojaške zgodovine skupaj z Društvom Soška fronta 1915–1917 za obiskovalce pripravili predstavitev nove, že 12. številke revije Na fronti. Gre za revijo, ki obravnava vojaškozgodovinske dogodke na naših tleh in drugod ter prinaša spomine in dnevniške zapise vojakov s front prve svetovne vojne s posebnim poudarkom na soški fronti. Tudi tokratna, še posebej obsežna številka revije Na fronti ponuja ljubiteljem vojaške zgodovine v branje pester nabor raznovrstnih zanimivih prispevkov, v katerih so uveljavljeni avtorji in ljubiteljski pisci predstavili delček medvojnega življenja posameznikov, ki jim je 1. svetovna vojna zaznamovala življenje. Revija obravnava tudi razne starine in druge najdbe, ki so predmet zbiranja, vsebuje pa tudi veliko količino doslej neobjavljenih fotografij. Prispevke domačih in nekaterih tujih avtorjev ter kratek obris njihove vsebine je zbranim v Parku vojaške zgodovine predstavil prof. Vinko Avsenak, dolgoletni urednik revije Na fronti in velik poznavalec vojaškozgodovinskega dogajanja med 1. svetovno vojno. Predstavitve se je udeležilo veliko število poznavalcev in ljubiteljev vojaške zgodovine, ki so z zanimanjem prisluhnili razlagi. ​ 

Nova številka revije Na fronti je skupaj s preostalimi izvodi revije naprodaj tudi v muzejski trgovini Magazin v Parku vojaške zgodovine.