Ostala ponudba Parka

MUZEJSKA RESTAVRACIJA KANTINA PIVKA

MUZEJSKA TRGOVINA

PARKIRIŠČE ZA AVTODOME

Vsem obiskovalcem je na voljo tudi parkirišče za avtodome z vso urejeno infrastrukturo in prijetno okolico, ki bo nedvomno navdušila obiskovalce za izletniške potepe in raziskovanje Pivške kotline.

OSNOVNE INFORMACIJE:
Število počivališč: 8
Počivališče za avtodome obratuje čez celo leto.
Počivališče je pod videonadzorom.

PLAČILO: 10 EUR/avtodom
Vključuje:
· postanek do 24 ur
· polnjenje vode
· električni priključek
· praznjenje fekalij
· vstopnina za muzej za eno odraslo osebo

NAJEM VODNIKA ZA INDIVIDUALNE OBISKOVALCE

Park vojaške zgodovine obsega številne muzejske zbirke in razstave, ki si jih obiskovalci lahko ogledate sami, vendar včasih to ni dovolj, saj se vam med ogledom lahko porajajo vprašanja, katerih odgovorov ne najdete med opisi eksponatov ali v muzejskemu vodniku. Zato smo se odločili, da vodnika lahko najamejo tudi posamezni obiskovalci, družine ali skupine, ki štejejo manj kot 15 oseb.
Vodniki, ki vas bodo po predhodnem dogovoru pričakali v Parku, vas bodo na strokoven, a tudi zabaven način, popeljali skozi razstave in zbirke. Z veseljem vam bodo zaupali še kakšno zanimivost o eksponatih in razstavah, ki je prej mogoče niste poznali. Če se odločite za najem vodnika, nas pokličite na telefonsko številko 031 775 002 ali pa nam pišite na elektronski naslov info@parkvojaskezgodovine.si. Obvezna je predhodna rezervacija vsaj 3 dni prej. Cena najema vodnika po razstavah in zbirkah Parka za do 2 uri znaša 30 EUR. Ugodnosti in popusti na individualne vstopnice ne veljajo v primeru najema vodnika.

PRILAGOJENA PONUDBA IZLETOV IN OGLEDOV OKOLIŠKIH ZNAMENITOSTI

V kraju, ki ga že od nekdaj zaznamuje vojaštvo in utrjeni obrambni sistemi, nastaja edinstveno muzejsko in turistično središče, v katerem vam bomo prikazali zgodbo o strateškem pomenu Postojnskih vrat, vas popeljali skozi podzemne utrdbe Alpskega zidu in vam pokazali dragoceno tankovsko-artilerijsko zbirko ter vam razkazali notranjost podmornice P-913. Popeljali vas bomo preko številnih razstav, za vas pa smo uredili tudi pohodniško Krožno pot vojaške zgodovine z izhodiščem v Parku vojaške zgodovine, ki vas bo v 4 urah popeljala po čudoviti naravi.
Po predhodnem dogovoru za vas organiziramo vodene oglede okoliških znamenitosti in vam pripravimo predlog izleta po deželi presihajočih jezer. Za več informacij in rezervacije pokličite v Park vojaške zgodovine na telefonsko številko 031 775 002 ali nam pošljite elektronsko pošto na info@parkvojaskezgodovine.si.

ELEKTRIČNA POLNILNICA

V kompleksu Parka vojaške zgodovine Pivka se nahaja polnilna postaja za električna vozila, na kateri lahko uporabniki električnih vozil le-te napolnijo. Za polnjenje potrebujete Petrolovo polnilno kartico.

OGLED KAVERNE IZ PRVE SVETOVNE VOJNE

V neposredni bližini Parka vojaške zgodovine, na Koti 110 je na ogled prenovljena kaverna iz I. svetovne vojne, kjer obiskovalci lahko spoznajo del življenja na fronti. Za ogled je potrebna predhodna najava. Rezervacije sprejemamo na telefonski številki 031 775 002 ali na elektronskem naslovu info@parkvojaskezgodovine.si.