Ostala ponudba Parka

MUZEJSKA TRGOVINA

PARKIRIŠČE ZA AVTODOME

Vsem obiskovalcem je na voljo tudi parkirišče za avtodome z vso urejeno infrastrukturo in prijetno okolico, ki bo nedvomno navdušila obiskovalce za izletniške potepe in raziskovanje Pivške kotline.

OSNOVNE INFORMACIJE:
Število počivališč: 8
Počivališče za avtodome obratuje čez celo leto.
Počivališče je pod videonadzorom.

PLAČILO: ob nakupu 2 vstopnic za Park vojaške zgodovine parkiranje brezplačno (12 EUR/osebo)
Vključuje:
· postanek do 24 ur
· polnjenje vode
· električni priključek
· praznjenje fekalij
· vstopnina za muzej za dve odrasli osebi

ELEKTRIČNA POLNILNICA

V kompleksu Parka vojaške zgodovine Pivka se nahaja polnilna postaja za električna vozila, na kateri lahko uporabniki električnih vozil le-te napolnijo. Za polnjenje potrebujete Petrolovo polnilno kartico.

NAJEM VODNIKA ZA INDIVIDUALNE OBISKOVALCE

Park vojaške zgodovine obsega številne muzejske zbirke in razstave, ki si jih obiskovalci lahko ogledate sami, vendar včasih to ni dovolj, saj se vam med ogledom lahko porajajo vprašanja, katerih odgovorov ne najdete med opisi eksponatov ali v muzejskemu vodniku. Zato smo se odločili, da vodnika lahko najamejo tudi posamezni obiskovalci, družine ali skupine, ki štejejo manj kot 15 oseb.
Vodniki, ki vas bodo po predhodnem dogovoru pričakali v Parku, vas bodo na strokoven in zanimiv način popeljali skozi razstave in zbirke. Z veseljem vam bodo zaupali še kakšno zanimivost o eksponatih in razstavah, ki je prej mogoče niste poznali. Če se odločite za najem vodnika, nas pokličite na telefonsko številko 031 775 002 ali pa nam pišite na elektronski naslov info@parkvojaskezgodovine.si. Obvezna je predhodna rezervacija vsaj 5 dni prej. Cena najema vodnika po razstavah in zbirkah Parka za do 2 uri znaša 50 EUR. Ugodnosti in popusti na individualne vstopnice ne veljajo v primeru najema vodnika. 

Iz Parka se lahko, tudi v spremstvu vodnika, odpravite na vrh Primoža (718 m), kjer se nahaja mogočna podzemna topniška utrdba Alpskega zidu. Dolžina rovov je približno 500 m, v notranjosti pa so ohranjeni bojni položaji, skladišča streliva in bivalni prostori. Ogled notranjosti utrdbe je možen le po prehodnem dogovoru in rezervaciji.