Operacija “Sladki nasmeh”

16.december 2019

Veseli december v Parku vojaške zgodovine tudi s humanitarno akcijo.

Praznični mesec december je mesec pričakovanj, radosti in veselja, a na žalost za mnoge tudi mesec stiske in žalosti. Tega se dobro zavedajo člani športnega društva HAS Team, ki so v želji, da praznično razpoloženje omogočijo tudi najbolj ogroženim, v Parku vojaške zgodovine 1. decembra 2019 pripravili dobrodelni dogodek.

Športne prireditve se je udeležilo več kot 80 sodelujočih iz raznih airsoft društev, manjkali niso niti člani društev iz sosednje Hrvaške, ki so skozi taktično igro vojaške simulacije uspešno izpeljali še en dogodek s humanitarno noto. Udeleženci so v zameno za sodelovanje na airsoft tekmovanju društvu HAS Team podarili sladkarije in sladke dobrote, s katerimi bodo prek Rdečega križa Postojna osrečili otroke iz ogroženih družin. 

Foto: Domen Zidar

Predsednik društva HAS Team Sebastjan Dužnik je bil nad izvedbo več kot navdušen. »Odziv je bil nad pričakovanji in s tem smo tudi pokazali, da znamo sodelovati na drugih področjih. Ob tem gre velika zahvala Parku vojaške zgodovine za izkazano pomoč. S Parkom smo že večkrat uspešno sodelovali in verjamem, da tudi v prihodnje takšnih dogodkov ne bo manjkalo.«

Foto: Domen Zidar

Pripravila: Petra Japelj