Obisk Dine Pivka

10.januar 2024

Vodniki in strokovni delavci Parka vojaške zgodovine so se odzvali prijaznemu povabilu Dine Pivka ter se udeležili nadvse zanimivega in poučnega vodenja po sodobno zasnovani predstavitvi treh velikih zveri, ki domujejo v Sloveniji. Gre za zanimiv in edinstven poučno-zabavni center v Sloveniji. Center Dina v Pivki prikazuje zanimiv svet volka, risa in medveda v ambientu čarobnega gozda s pomočjo najsodobnejše tehnologije virtualne in obogatene resničnosti.


Obiskovalci centra se lahko na 10 postajah s pomočjo interaktivnih medijskih orodij in zanimivih zgodb potopijo v svet treh velikih zveri. S tehnologijo navidezne resničnosti na primer izkusijo razlike v čutnem zaznavanju posameznih živali in človeka. Center Dina tako predstavlja pomembno dopolnitev turistične ponudbe na le občinskem temveč nacionalnem nivoju kar se odraža tudi v vedno več obiskovalcih. Ti lahko več o samem obisku Dine izvedo tudi na spletni strani: https://www.dinapivka.si/


Za vse udeležence je bil obisk nedvomno poučen, želimo pa se zahvaliti vodnici Heleni Šneberger Mandelj za odlično vodenje ter direktorici Zavoda za turizem Pivka Jani Gržinič za povabilo in sprejem.