Nov podcast Atmosfercev v Parku vojaške zgodovine

11.januar 2023

Park vojaške zgodovine se je zahvaljujoč edinstveni muzejski kulisi pred dnevi ponovno prelevil v terenski studio priljubljenih Atmosfercev. Pod vse bolj uveljavljenim imenom ustvarjajo Ciril Komotar, Jure Gregorčič in Saša Kapetanovič, slovenskim avtomobilističnim entuziastom dobro poznana trojica avtomobilskih novinarjev, ki široko bazo sledilcev na svojem spletnem portalu redno razveseljujejo s privlačnimi video prispevki iz sveta avtomobilizma. V zadnjem času so svoje spletne vsebine dopolnili s serijo odmevnih podcastov, kjer v pogovoru z zanimivimi gosti obravnavajo najrazličnejše vsebine.

Po podcastu z direktorjem Parka mag. Jankom Boštjančičem, posnetim nedolgo nazaj na mostu policijskega čolna P-111, so Atmosferci v Parku vojaške zgodovine tokrat posneli pogovor z nekdanjim vojaškim pilotom Vojkom Gantarjem. Danes upokojeni 75-letnik je pod muzejskim primerkom legendarnega nadzvočnega sovjetskega lovca MiG-21 sledilcem v pogovoru predstavil svojo zgodbo, ki sta jo zaznamovali dobri dve desetletji službovanja kot pilot jugoslovanskega vojnega letalstva. Prekaljeni pilot, rojen v Idriji, katerega profesionalna pot se je začela na letalski akademiji v Mostarju in zaključila na dan napada Jugoslavije na Slovenijo, je pustil svoj pečat tudi kot dolgoletni vojaški inštruktor za bodoče pilote, kot svetovalec na področju letalstva pa ostaja aktiven tudi po svoji upokojitvi.

Najnovejši prispevek Atmosfercev si je v enem dnevu ogledalo več kot 14.000 gledalcev, s čimer se je zavihtel med najbolj gledane epizode podcasta.