MOBILNA IGRA VITEZOV IZZIV

10.september 2021

Občina Pivka je v okviru projekta Interreg Italia-Slovenija MerlinCV v sodelovanju s podjetjem Enigmarium pripravila novo igrificirano doživetje, ki bo uporabnikom na voljo v Parku vojaške zgodovine. Gre za atraktivno »escape« igro, ki bo uporabnikom prek zabavnih, resničnostnih in pustolovskih nalog omogočila spoznavanje zgodovinskih in kulturnih danosti lokalnega ter širšega območja. Igra bo potekala prek mobilnih telefonov uporabnikov, lokacijsko pa se bo vezala na kompleks Parka vojaške zgodovine.

Prek napete in zabavne igre z mobilno in AR tehnologijo bodo obiskovalci raziskovali traso v muzeju in odkrivali točke, na katerih bodo s pomočjo opazovanja, iznajdljivosti, splošne razgledanosti, sodelovanja in logičnega sklepanja razreševali različne naloge vse do končnega cilja. Igra je inovativen avtorski »outdoor« koncept Enigmariuma, ki združuje elemente »escape rooma«, lova za zakladom in »storytellinga« z uporabo digitalnih zemljevidov, AR ugank in AR obraznih učinkov.

Sprejmite izziv enega največjih srednjeveških vojščakov in dokažite, da v vaših prsih bije pogumno in plemenito srce ter da se nam za prihodnost naše dežele ni potrebno bati!