Krožni poti vojaške zgodovine tretje mesto na tekmovanju Naj pot 2019

14.november 2019

Včeraj, 13. novembra, je v Ljubljani potekala slovesna razglasitev zmagovalcev vseslovenskega tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna, med katerimi se je v kategorijo najboljših tematskih pohodnih poti po Sloveniji s tretjim mestom uvrstila tudi Krožna pot vojaške zgodovine.  

Prestižni natečaj v izvedbi Turistične zveze Slovenije že vrsto let ocenjuje kakovost turistične ponudbe slovenskih mest in krajev, urejanje in skrb za lokalno okolje ter gostoljubje prebivalcev, s čimer promovira in spodbuja razvoj domačega turizma. Turistične destinacije so v okviru tekmovanja nominirane po tematskih sklopih, in sicer poteka poleg izbora za najbolj urejena mesta, najboljše turistične in izletniške kraje, kampe, prenočišča in ostale sklope tudi izbor za zmagovalca v kategoriji tematskih poti.

Tematska Krožna pot vojaške zgodovine, s katero upravlja Park vojaške zgodovine, povezuje muzejski kompleks, podzemno utrdbo Alpskega zidu na Primožu, Šilentabor nad Zagorjem in turistično vas Narin. V zadnjih letih se je zaradi raznolikih vsebin, privlačne pokrajine in urejene infrastrukture s smerokazi, markacijami in informativnimi tablami uveljavila kot priljubljena pohodniška destinacija.

Na pomemben doprinos Krožne poti vojaške zgodovine pri razvoju turistične ponudbe na Pivškem je opozorila tudi državna ocenjevalna komisija natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna. Iz široke mreže pohodnih poti po Sloveniji je strokovna komisija Krožno pot vojaške zgodovine letos umestila na listo 28 nominirancev v tekmovanju za izbor Naj pot 2019, kjer je bila v finalnem krogu uvrščena med tri najboljše aktualne pohodne tematske poti. 

V soseščini so se na natečaju dobro odrezali tudi Park Škocjanske jame z zmago v izboru za najboljši izletniški kraj ter Youth hostel Ars Viva Stari Trg pri Ložu v kategoriji najboljših mladinskih prenočišč in Postojna v kategoriji najbolj urejenih srednje velikih mest z uvrstitvijo na tretjem mestu.

Iz Parka vojaške zgodovine čestitamo vsem sonagrajencem iz regije, ter vsem ostalim nagrajencem letošnjega tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna.

Več o Krožni poti vojaške zgodovine najdete  tukaj.