V okviru Parka vojaške zgodovine Pivka poteka več tradicionalnih dogodkov in sicer:

  • ZgodoVikend

ZgodoVikend poteka vsako leto tretji vikend v septembru. Ta vikend v muzeju potekajo razna vodenja po paviljonih in razstavah, otroške delavnice in animacije, projekcije raznih filmov, ter številne druge dejavnosti. ZgodoVikend ponuja pester in zanimiv program, v katerem bodo našli nekaj zase tako poznavalci vojaške zgodovine kot naključni obiskovalci, otroci in odrasli.

Lanski Zgodovikend: https://www.parkvojaskezgodovine.si/dogodki/zgodovikend/.

Letos bo dogodek potekal od 15.-17. septembra 2023.

  • Podmorničarski vikend

Podmorničarski vikend poteka vsako leto aprila. Pripravlja ga Park vojaške zgodovine z nekdanjimi podmorničarji iz Društva Podmorničar. Ta vikend lahko obiskovalci izkoristijo priložnost za pogovor z nekdanjimi podmorničarji in iz prve roke spoznajo skrivnostni svet življenja ter dela pod morsko gladino. Organizirani so vodeni ogledi v notranjost podmornice, druženje s podmorničarji, projekcije filmov na temo podmorničarstva, vodeni ogledi muzejskih razstav, otroške delavnice, ter številne druge dejavnosti.

Letošnji Podmorničarski vikend: https://www.parkvojaskezgodovine.si/podmornicarski-vikend-v-pvz/.

  • Svet v malem

Svet v malem poteka vsako leto v mesecu maju. Na ta dan se v Parku vojaške zgodovine predstavijo mednarodni izdelovalci miniatur. Gre za festival na katerem izdelovalci miniatur razstavijo svoje izdelke, organizirano pa je tudi tekmovanje za najboljšo miniaturo v različnih kategorijah. Obiskovalci lahko na ta dan, poleg običajnega ogleda muzeja, spoznajo postopek izdelovanja maket, si ogledajo razstave plastičnih miniatur ter obiščejo maketarski bolšji sejem.

Letošnji Svet v malem: https://www.parkvojaskezgodovine.si/dogodki/15-mednarodni-festival-miniatur-svet-v-malem/.

Naslednje leto bo dogodek Svet v malem potekal 25. maja 2024.

  • Pohod po Krožni poti Parka vojaške zgodovine

Pohod po Krožni poti Parka vojaške zgodovine je organiziran vsako leto jeseni. Pohod se začne v Parku vojaške zgodovine v jutranjih urah. Pot povezuje Park vojaške zgodovine, nekdanji vojaški poligon na Koti 110 (613m) in italijansko podzemno utrdbo na Primožu. Od tu se pot spusti v dolino Dule, nato pa vzpne do Šilentabra nad vasjo Zagorje. S Šilentabra se pohod nadaljuje proti turistični vasi Narin in zaključi nazaj na izhodišču v Parku vojaške zgodovine.

Pot je dolga 14,5km, sam pohod pa traja okoli 4 ure. Pohod je primeren za vse generacije, prijavnina za udeležbo na pohodu pa znaša 5 EUR, za otroke do 15 let pa je udeležba brezplačna.

Lanski pohod: https://www.parkvojaskezgodovine.si/dogodki/jesenski-pohod-po-krozni-poti-vojaske-zgodovine-18-9/.