IZ SMERI LJUBLJANE:

Do Pivke lahko pridete iz smeri Ljubljane (60km) po avtocesti (A1/A2/E70). Sledite tablam za E61/Trst/I/Koper/Postojna. Avtocesto zapustite na izhodu Postojna/Reka/HR/Ilirska Bistrica/Pivka, ter se vozite v smeri Reke. Pivka je od Postojne oddaljena manj kot 10 min. Ko prispete v Pivko vožnjo nadaljujete v smeri proti Ilirski Bistrici in Reki. Park vojaške zgodovine se nahaja tik za ovinkom tunela nad katerim teče železniška proga.

Iz Ljubljane do Pivke pa lahko pridete tudi z javnim železniškim prevozom in sicer poteka direktna linija iz Ljubljanske železniške postaje vse do železniške postaje v Pivki. Pot traja dobro uro in pol. Na relaciji vozi tudi hitri vlak, ki potovanje skrajša za dobrih deset minut. Od železniške postaje v Pivki pot do Parka vojaške zgodovine nadaljujete peš. Sledite vojaškim stopinjam na pločniku. Pot vas bo vodila skozi zaselek Hrastje, ki leži tik pod muzejem. V Hrastju lahko že od daleč uzrete mogočne stavbe nekdanjih vojašnic, v katerih se danes nahaja naš muzej. Za pot iz železniške postaje do muzeja boste potrebovali približno 15 min.

IZ SMERI KOPRA:

Do Pivke lahko pridete tudi iz smeri Kopra (66km), po avtocesti A1. Sledite tablam za Ljubljano, vse do izhoda Postojna/Reka/HR/Ilirska Bistrica/Pivka. Sledite tablam za Pivko. Od tu je pot enaka kot iz smeri Ljubljane.

Iz Kopra do Pivke lahko pridete tudi z javnim železniškim prevozom. Direktna linija iz Koprske železniške postaje do pivške železniške postaje traja slabo uro in petnajst minut. Iz železniške postaje pod nadaljujete peš (glej zgoraj opisano pot iz smeri Ljubljane).

Iz Kopra do Pivke vozi tudi avtobus. Ponudnik je Nomago, vožnja pa traja uro in petinštirideset minut. Avtobus vam na svoji poti daje priložnost ogleda različnih mest. Iz avtobusne postaje v Pivki pot do Parka vojaške zgodovine nadaljujete peš. Sledite tablam našega muzeja in odtisnjenim stopinjam na pločniku. Pot vas zapelje tudi skozi zaselek Hrastje, od koder že lahko uzrete stavbe našega muzeja. Za pot iz avtobusne postaje do muzeja boste potrebovali približno pol ure.

IZ SMERI REKE (RIJEKA, HR):

V Pivko se lahko pripeljete tudi iz smeri Reke (60 km). Najprej sledite tablam za priključek Pula/Ljubljana/Slovenija/Trieste/Italija, nato sledite E61 in smeri Ilirska Bistrica – Jelšane. Po prečkanju državne meje Hrvaška-Slovenija nadaljujte pot proti Ilirski Bistrici, nato pa sledite tablam smer Pivka. Tik pred železniškim tunelom pred Pivko lahko zagledate smerokaz za Park vojaške zgodovine.

Do Pivke lahko iz smeri Reke pridete tudi z javnim železniškim prevozom. Iz železniške postaje v Reki (HR) do pivške železniške postaje poteka direktna linija. Potovanje z vlakom iz te smeri traja približno eno uro in pol. Iz železniške postaje pod nadaljujete peš (glej zgoraj opisano pot iz smeri Ljubljane).