Europa Truck Trial

KDAJ: 17. avgust 2019 - 18. avgusta 2019
URA: 9:00 - 18:00

Spektakularne vožnje. Ekstremna prilagoditev terenu. Povsem do fizikalnih mej vožnje. To je Truck-Trial!

Adrenalinski spektakel tega poletja se bo odvijal v soboto, 17. in nedeljo, 18. avgusta 2019 med 9. in 18. uro v Parku vojaške zgodovine v Pivki.

 

EUROPA TRUCK TRIAL je evropsko tekmovanje v spretnostni vožnji tovornjakov s pogonom na vsa kolesa po izjemno zahtevnem terenu. V tem tekmovanju čas, v katerem tovornjak prevozi določen del proge, ne igra pomembne vloge. Najpomembneje je, da premaga ekstremne razmere na progi brez napak. Da mu to uspe, se mora približati mejam mogočega in jih včasih celo preseči!

Tekmovanje poteka v štirih kategorijah: 2-osna, 3-osna in 4-osna vozila ter prototipi. Letno poteka šest tekmovanj po različnih evropskih mestih. V Sloveniji se bo tekmovanja udeležilo 25 ekip, ki se potegujejo za laskav naziv evropskega prvaka Truck Trial. Letos so prireditve bile že v Belgiji, Franciji, Nemčiji in Avstriji. Po slovenski postojanki se bo sezona septembra zaključila v Nemčiji.

Tekmovanje EUROPA TRUCK TRIAL poteka od leta 1989 in letos praznuje 30. obletnico delovanja.

Podrobnejše informacije o Evropskem prvenstvu v preizkušnji za tovornjake boste našli na uradni spletni strani prireditve www.europatrucktrial.org.

 

INFORMACIJE ZA OBISKOVALCE:

CENIK

Cenik najdete tukaj.

 

OGLED NOTRANJOSTI PODMORNICE IN IZKUŠNJA LETENJA NA SIMLULATORJU MiG-21

V času dogodka Europa Truck Trial je za ogled notranjosti podmornice in preizkus letenja na simulatorju MiG-21 OBVEZNA predhodna rezervacija na 031 775 002 ali info@parkvojaskezgodovine.si.

 

PARKIRANJE

Obiskovalce opozarjamo na možnost prihoda v Pivko z vlakom po posebej ugodnih cenah. Za vse tiste, ki boste prišli z lastnim prevozom, bo organizirano brezplačno parkiranje na označenih parkiriščih. Za obiskovalce bo med označenimi parkirišči in Parkom organiziran brezplačen prevoz.

 

Prireditev bo v vsakem vremenu, priporočamo pa športno obutev.

 

Povezave na objave:

Siol.net: Taksnega šova s tovornjaki v Sloveniji še ni bilo