Slovesnost ob prihodu lokomotive 33-110 v Park vojaške zgodovine

KDAJ: 7. maj 2016
URA: 15:00 - 16:00

Slovenske železnice in Park vojaške zgodovine z veseljem sporočata vsem ljubiteljem železnic in tehnične dediščine nasploh, da bo parna lokomotiva 33-110, ki je 2. maja prevozila svojo zadnjo pot po železniških tirih vse do železniške postaje v Pivki, to soboto, 7. maja, prepeljana v Park vojaške zgodovine, kjer bo umeščena v stalno muzejsko postavitev.

Lokomotiva 33-110 predstavlja dragoceno pridobitev, saj bo bistveno doprinesla k obogatitvi obstoječe zbirke vojaške tehnične dediščine v Parku vojaške zgodovine. Ob njenem prihodu bomo v Parku organizirali krajšo slovesnost, na kateri bosta generalni direktor Slovenskih železnic g. Dušan Mes in župan Občine Pivka g. Robert Smrdelj podpisala sporazum o trajni izposoji muzejske lokomotive. Slovesnost bo na zgornji ploščadi muzejskega kompleksa ob 15. uri.

Vljudno vabljeni, da se nam na tej slovesnosti pridružite!

Vabilo za javnost – lokomotiva 33-110

POMEMBNO OBVESTILO:

Obiskovalce obveščamo, da bo zaradi varnosti dostop na območje dviga lokomotive na železniški postaji v Pivki prepovedan. Predvideno je, da se bo transport lokomotive po cesti odvijal ob koncu dopoldneva, pri čemer je natančen čas odhoda in prihoda v Park nemogoče predvideti. Opozarjamo vas tudi na ugodno možnost potovanja v Park z vlakom. Več o tem si lahko preberete na http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/izleti-in-prireditve/v-park-vojaske-zgodovine-danes-prispe-legendarna-lokomotiva.