Pohod po Krožni poti vojaške zgodovine

KDAJ: 22. maj 2016
URA: 8:00 - 12:00

Vabljeni, da se v nedeljo, 22.5.2016 udeležite pohoda po Krožni poti Parka vojaške zgodovine. Pot povezuje Park vojaške zgodovine, nekdanji vojaški poligon na Koti 110 (613 m) in italijansko podzemno utrdbo na Primožu. S Primoža se pot spusti v dolino Dule, nato pa se vzpne do Šilentabra, nad vasjo Zagorje. S Šilentabra se pohod nadaljuje proti turistični vasi Narin, od tu pa nazaj v Park vojaške zgodovine.

NAVODILA:

Pohod je primeren za vse generacije. Pot vam bo vzela cca. 4 h. Udeleženci pohoda boste na blagajni Parka poravnali prijavnino, ki znaša 5 EUR. Otroci do 15 let se pohoda lahko udeležijo brezplačno. Tistim, ki si boste želeli ogledati tudi Park vojaške zgodovine bomo priznali 15% popust pri nakupu vstopnice. Na poti bodo postavljene okrepčevalne točke s prigrizki in napitki. Ob zaključku si lahko v Kantini Pivka privoščite topel obrok, za katerega vam bomo ob plačilu prijavnine priznali 10% popust. Pohod bo v vsakem vremenu. Za ogled notranjosti podzemne utrdbe na Primožu imejte s seboj svetilke. Priporočamo pohodno obutev in obleko. Parkirate lahko na parkirišču Parka vojaške zgodovine. Pohod je na lastno odgovornost.

Zloženka: Krožna pot vojaške zgodovine SLO/EN

Prijavnina: 5 EUR (vključuje ogled utrdbe Alpskega zidu na Primožu, degustacija na poti, 15% popust za ogled Parka vojaške zgodovine, 15% popust za ogled Ekomuzeja, 10% popust za kosilo v Kantini Pivka)

Pričetek: med 8.00 in 9.00 iz Parka vojaške zgodovine

Trajanje pohoda: 3-4h

Dolžina krožne poti: 11,3 km

image description

Avtor karte: Tomaž Perme