Odpoved dogodka – Pohod po Krožni poti vojaške zgodovine

KDAJ: 14. maj 2023
URA: 8:30 - 13:30

DOGODEK JE ZARADI SLABE VREMENSKE NAPOVEDI PRESTAVLJEN NA JESEN. 

ZAHVALJUJEMO SE VAM ZA RAZUMEVANJE.

EKIPA PVZ

 

Vabljeni, da se v nedeljo, 14. maja 2023 udeležite pohoda po Krožni poti Parka vojaške zgodovine. Pot povezuje Park vojaške zgodovine, nekdanji vojaški poligon na Koti 110 in italijansko podzemno utrdbo na Primožu. S Primoža se pot spusti v dolino Dule, nato pa se vzpne do Šilentabra, nad vasjo Zagorje. S Šilentabra se pohod nadaljuje proti turistični vasi Narin, od tu pa nazaj v Park vojaške zgodovine.

Prijavnina: 5 EUR (ogled utrdbe Alpskega zidu na Primožu, degustacija na poti, 10% popust za ogled Parka vojaške zgodovine)
Pričetek: 8:30 iz Parka vojaške zgodovine,
Trajanje pohoda: cca. 4h
Dolžina krožne poti: 14,5 km

INFORMACIJE ZA OBISKOVALCE:
Pohod je primeren za vse generacije. Pot vam bo vzela cca. 4 h. Udeleženci pohoda boste na blagajni Parka poravnali prijavnino, ki znaša 5 EUR. Otroci do 15 let se pohoda lahko udeležijo brezplačno. Tistim, ki si boste želeli ogledati tudi Park vojaške zgodovine bomo priznali 10% popust pri nakupu vstopnice. Na poti bodo postavljene okrepčevalne točke s prigrizki in napitki. Ob zaključku si lahko v Kantini Pivka privoščite topel obrok, za katerega vam bomo ob plačilu prijavnine priznali 10% popust. Za ogled notranjosti podzemne utrdbe na Primožu imejte s seboj svetilke. Priporočamo pohodno obutev in obleko. Parkirate lahko na parkirišču Parka vojaške zgodovine. Pohod je na lastno odgovornost. V primeru dežja bo pohod prestavljen.