Pohod na Primož in ogled notranjosti podzemne utrdbe

KDAJ: 29. julij 2022
URA: 9:00 - 12:00

Sprehodite se po priljubljeni pohodni poti domačinov vse do vrha hriba Primož (718 m), ki se dviga nad Pivko, in raziščite notranjost tamkajšnje podzemne topniške utrdbe. Mogočen objekt je predstavljal pomembno strateško točko obrambnega sistema Alpskega zidu, ki ga je italijanska vojska gradila ob vsej kopenski meji v obdobju med prvo in drugo svetovno vojno. Utrdba je bila zasnovana kot poveljniška točka za skupino utrdb okrog Pivke, a ni nikoli doživela ognjenega krsta, saj jo je italijanska vojska po kapitulaciji zapustila, leta 1944 pa jo je deloma uničila nemška vojska. Obiskovalcem je še danes dostopnih skoraj 500 metrov utrjenih rovov, ki povezujejo vse funkcionalne prostore v podzemlju.

V petek, 29. julija ob 9. uri se lahko udeležite vodenega pohoda na Primož z ogledom notranjosti podzemne utrdbe Alpskega zidu.
Dobimo se 9.uri pred Komando v Parku vojaške zgodovine. Vodenje bo v slovenskem/angleškem jeziku.

Cena: odrasli – 5 EUR, otroci – 2,5 EUR

Obvezna je predhodna rezervacijo na 031 775 002 ali info@parkvojaskezgodovine.si. Priporočamo pohodno obleko, obutev in svetilko. V primeru slabega vremena pohod odpade.Dodatne informacije: 031 775 002 ali info@parkvojaskezgodovine.si