KUL(turne) počitnice na Zelenem krasu

KDAJ: 1. avgust 2019
URA: 8:00 - 12:00

Vas zanima, kako so nastale jame in ostali kraški pojavi? Kakšne živali živijo na presihajočih jezerih? Ali se lahko v njih potopi podmornica? Ali se v njih kopa medved?

Vabimo vas na nepozabni teden počitnic na Zelenem krasu, kjer bodo otroci spoznali 5 partnerskih muzejev, društev in parkov v enem tednu:

Ustvarjalnica pri gradu Snežnik
Notranjski muzej Postojna z (Kras)na učilnica
Ekomuzej Pivških presihajočih jezer
Park vojaške zgodovine Pivka
Grad Prem

Z naravo, predmeti, sliko, zvokom in čutom vas bomo popeljali od nastanka kraške pokrajine do sodobnega življenja na krasu in spoznavanja vojaške zgodovine.

 

DATUM IZVEDBE: 26. 8. 2018 – 30. 8. 2019

ČASOVNI RAZPON: 8:00 – 12:00

CENA ARANŽMAJA: 60€

Pridite v park gradu Snežnik

Dvorišče lovskega dvorca bo pravšnje za poslušanje zgodb o gajskih lovcih in polharjih, pa  o medvedu, jelenu, rakih in še o čem. Oprezali  bomo za račkami, vevericami, polhi…  Izvedeli bomo kje straši krvavo stegno in kaj se skriva za težkimi, okovanimi, lesenimi vrati… Sprehod po grajskem parku nas bo odpeljal do ustvarjalnice, kjer si bomo s pomočjo igle za postenje in ovčje volne izdelali  polstenega medvedka.

Ekomuzej Pivških presihajočih jezer

»V Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer bodo otroci, kot mladi mizarji, ustvarjali z lesom. Na delavnici bomo izdelali okvir za »naj« počitniško sliko, izdelali lesene ogrlice in celo pokukali k mizarju v delavnico ter spoznali pravo mizarsko orodje.«

Zabavni vojaški izziv v Parku vojaške zgodovine Pivka

Otroke v Parku vojaške zgodovine čaka prava počitniška pustolovščina! Svoje znanje in spretnosti bomo najprej preizkusili z različnimi spretnostnimi vajami na terenu, kjer se bomo seznanili tudi s koristnimi veščinami in napotki za preživetje v naravi. Za nepozaben zaključek počitniškega dne se bomo podali še na pohod bo bližnjega hriba Primož ter v notranjosti tamkajšnje podzemne utrdbe raziskali skrivnostne tunele in podzemne prostore.

Grad Prem

Na Premu si bomo ogledali grad Prem, ki ima bogato zgodovino vse od njegovih prvih lastnikov Devinskih iz začetka 13. stoletja, ko je bil grad prvič omenjen. Prostori v gradu nas popeljejo v obdobje zadnjega lastnika v 30. leta 20. stoletja. Nedaleč od gradu stoji tudi ljudska šola v kateri se je rodil pesnik Dragotin Kette. Na gradu bomo s pomočjo iger spoznavali življenje na gradu, spoznali bomo tudi kako zanimiv zna biti poklic kustosa, ki opravlja delo v muzeju.

Notranjski muzej Postojna

(Kras)na učilnica (Razstava samo za otroke!)

(Kras)na učilnica je ustvarjena, da otroka navdahne za učenje skozi igro. Razstava omogoča, da obiskovalec aktivno raziskuje in se uči z izkušnjo. Spoznali bomo kako so dinozavri povezani z našim kamnom apnencem in se igrali jamarje v muzejski jami. Na koncu pa bomo skočili še v srednji vek.

 

CENA: 60 EUR/udeleženca (vključuje 4-urno animacijo z malico na vsaki izmed predstavljenih destinacij)

Več informacij najdete tukaj.

Za prijave in informacije pišite na tina.poljsak@notranjski-muzej.si ali pokličite na 041 313 179.