predavanje »ENIGMA – SKRIVNA VOJNA/ENIGMA – SECRET WAR«

KDAJ: 23. maj 2023
URA: 18:00 - 20:00

Park vojaške zgodovine in Računalniški muzej vas vabita na predavanje dr. Marka Baldwina »ENIGMA – SKRIVNA VOJNA/ENIGMA – SECRET WAR«,  ki bo v torek, 23. maja 2023, ob 18. uri v Parku vojaške zgodovine.

Dr. Mark Baldwin, ki je širom sveta poznan pod vzdevkom Dr. Enigma (www.drenigma.org), se je v zadnjih dvajsetih letih uveljavil kot vodilni strokovnjak na področju poznavanja nemške šifrirne naprave Enigma. Kot poklicni predavatelj je navdušil ljubitelje kriptologije in vojaške zgodovine v številnih državah po celem svetu. Posebno privlačnost njegovim predavanjem daje originalna Enigma, ki jo dr. Baldwin uporabi za demonstrativni prikaz njenega delovanja in ki jo lahko preizkusijo tudi udeleženci predavanj.

Tako bo tudi v Pivki, kjer smo še posebej veseli, da bo predavanje vrhunskega strokovnjaka eden od najpomembnejših dogodkov, ki spremljajo novo razstavo »Enigma – skrivnostno zakulisje vojne«.

 Predavanje bo sklenil Marko Štamcar iz Računalniškega muzeja, ki bo predstavil nekaj kriptografskih zanimivosti iz naše nacionalne zgodovine.

__

Predavanje dr. Baldwina bo potekalo v angleškem jeziku.

Število mest je omejeno. Prijave so mogoče do zapolnitve mest na tel. št. 031 775 002 ali po e-pošti na info@parkvojaskezgodovine.si.